autor:

silviana maftei

» » Dulciuri diverse

marmelada de caise foarte coapte

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Ingrediente
3 kg caise, 1 kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se dau caisele prin masina de tocat.

Se fierbe zaharul cu atita apa cit sa-l poata dozolva, pina se leaga, se adauga piureul de caise amestecind continuu 15- 20 minute pina marmelada este buna de pus in borcane.

Se mai pot fierbe de la inceput zaharul cu piureul de caise, dar in cazul acesta trebuie amestecat continuu ca sa nu se lipeasca, sa nu se arda marmelada.
Daca ti-a placut reteta noastra "marmelada de caise foarte coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea de nuca

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Daca doriti ca marmelada sa fie mai finuta, atunci primadata opariti caisele si apoi le decojiti.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 1 kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Daca doriti ca marmelada sa fie mai finuta, atunci primadata opariti caisele si apoi le decojiti.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Piscoturi pufoase