autor:

strumfii bucatari

» » Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2017

Ingrediente
, 1 kg zahar, 1 lamaie, 3 vanilii

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci o data, o vei face in fiecare vara de acum inainte. Nectarinele parfumate se transforma intr-o marmelada fina, nu te vei satura niciodata de aceasta marmelada. Obisnuim sa o mancam în diverse combinatii cel mai des cu paine prajita si unt si o cana de ceai sau lapte.

Este foarte important ca atunci cand incepi sa faci aceasta marmelada delicata, trebuie sa ai timp si starea necesara de a sta in bucatarie. Nu te grabi, fa totul calculat. Acorda acestor fructe delicate multa atentie. Marmelada de nectarine e mai mult simpla decat o dulceata. Este o marmelada mai aparte si poate fi folosita si pentru niste deserturi mai sofisticate, cum ar fi prajiturile festive. Spalam nectarinele, taiem pe jumatate si scoatem samburii. Se pun fructele in cratita, apoi se adauga zahărul si lasam la macerat aproximativ 12 ore.

Dupa ce au stat la macerat, eu le am pus in bolul de la mixer cu tot zeama care au lasat-o, le amestecati pentru 5 minute si apoi le-am pus la fiert, la foc mic si se amesteca usor.

Radem coaja de lamaie si stoarcem lamaia si punem peste nectarine impreuna cu vanilia. Nu trebuie sa le fierbem foarte mult, 30 de minute sunt suficiente pentru ca zaharul sa se lege si sa se transforme totul intr-o minunata marmelada de nectarine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei copt la borcan

Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Hrean la borcan

Hrean la borcan

Hreanul se spala bine, se curata si se da pe razatoare. Apa si otetul se pun pe foc si se lasa sa

15 voturi    3 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

70 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de caise