autor:

strumfii bucatari

» » Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2017

Ingrediente
, 1 kg zahar, 1 lamaie, 3 vanilii

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci o data, o vei face in fiecare vara de acum inainte. Nectarinele parfumate se transforma intr-o marmelada fina, nu te vei satura niciodata de aceasta marmelada. Obisnuim sa o mancam în diverse combinatii cel mai des cu paine prajita si unt si o cana de ceai sau lapte.

Este foarte important ca atunci cand incepi sa faci aceasta marmelada delicata, trebuie sa ai timp si starea necesara de a sta in bucatarie. Nu te grabi, fa totul calculat. Acorda acestor fructe delicate multa atentie. Marmelada de nectarine e mai mult simpla decat o dulceata. Este o marmelada mai aparte si poate fi folosita si pentru niste deserturi mai sofisticate, cum ar fi prajiturile festive. Spalam nectarinele, taiem pe jumatate si scoatem samburii. Se pun fructele in cratita, apoi se adauga zahărul si lasam la macerat aproximativ 12 ore.

Dupa ce au stat la macerat, eu le am pus in bolul de la mixer cu tot zeama care au lasat-o, le amestecati pentru 5 minute si apoi le-am pus la fiert, la foc mic si se amesteca usor.

Radem coaja de lamaie si stoarcem lamaia si punem peste nectarine impreuna cu vanilia. Nu trebuie sa le fierbem foarte mult, 30 de minute sunt suficiente pentru ca zaharul sa se lege si sa se transforme totul intr-o minunata marmelada de nectarine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri si sirop

Visine pentru prajituri si sirop

Visinele se spala si se curata de simburi. La fiecare kg de visine curatate se adauga 600 g zahar.Se

12 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri

Visine pentru prajituri

Dupa ce au fost scosi samburii de la visine,se adauga zaharul si aspirina maruntita bine,chiar pisata

1 vot    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Compot de cirese Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
CASTRAVETI IN OTET