autor:

Varadi Silvia

» » Conserve si muraturi

Marmelada de piersici

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
3kg piersici, 1kg zahar, 2 plicuri zahar vanilat, ½ zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

9 voturi

Mod de preparare

Piersicile se spala bine si se oparesc in apa fierbinte ca sa poata fi mai usor de curatat pielita.Se curata dupa ce toate sunt oparite si se taie felii.Se pun feliile in vasul de dulceta alternand cu zaharul.Se lasa 2-3 ora sa isi lase zeama,apoi se pun la foc pe o plita groasa.Se lasa sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca,pana devine groasa.Daca piersicile sunt prea tari se mixeaza cu ajutorul blenderului.Marmelada se cunoate cand este legata,daca se pune o lingura din ea pe o farfurioara si nu mai lasa sirop.Se ia de pe foc,se lasa sa se racoreasca,se pune in borcane care se introduc in cuptorul fierbinte,fara foc,pana prinde o crusta deasupra,apoi se lasa sa se raceasca si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de gogosari si ardei capia

Pasta de gogosari si ardei capia

Se pune uleiul intr-o cratita incapatoare care se pune pe foc,(daca aveti este bine sa puneti o plita

12 voturi    3 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Căpșunile curățate și spălate se pun în cratiță cu zahărul și se lasă la frigider

3 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geta Petrescu , 15 septembrie 2013

    Superba reteta;abia astept sa o fac saptamina care vine; am piersici in gradina imi trebuia doar un impuls ;

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    Maria,este tot un fel de gem,doar ca este putin mai legat.Cred ca gemul tau de prune si mere este o nebunie,si mie imi place mult.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    constanta proca,nu am folosit nicidata gelfix,nu sunt adepta conservantilor,daca tot fac in casa,prefer sa fie cat mai natural daca se poate.De la magazin tot luam cu conservanti.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

      Gustoasa si parfumata!

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

      imi plac la nebunie piersicile sa le mananc in stare naturala,si bineinteles sa le pregatesc sub forma de gem,dulceata dar marmelada nu am facut dar cred ca este ca un gem nu? eu am facut de curand un gem(marmelada) din prune amestecate cu mere a iesit absolut delicios.deja am papat 2 borcane am facut clatite mi-a lasat gura apa la marmelada ta de piersici cred ca este delicioasa si arata pe masura!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

      Anul acesta nu am facut ,mai am de anul trecut dar am folosi Gelfix 1:1,cred ca reteta ta este mult mai buna !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

      Delicios si aspectuos!!!mai ales cu clãtite :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Sidy,aici e trecut timpul de preparare,nu de gatire.Ca sa le pregatesti atat trebuie.Cu timp de gatire este in total cam 2 ore.Nici nu mai stiu cum sa trec,ar trebui inca o rubrica,sau sa fie la un loc sa stiu ce trec.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Mamaaaaaaaaa ce bunatate de dulceata ai facut Silvye... Excelenta trebuie sa fie. Uita-te la timpul ce l-ai trecut...cred ca e prea putin...trebuie sa fie o greseala...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Ce culoare superba! si ce bun trebue sa fie la gust...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3kg piersici
  • 1kg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Maria,este tot un fel de gem,doar ca este putin mai legat.Cred ca gemul tau de prune si mere este o nebunie,si mie imi place mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Visine conservate pe iarna pentru prajituri