autor:

husni

» » Conserve si muraturi

MARMELADA DE PRUNE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 august 2009

Ingrediente
-300 g zahar pentru 1 kg prune,dupa ce au fost curatate, de simburi

Dificultate: Redusa Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Prunele se cintaresc,dupa ce s-au curatat;apoi se trec prin masina de carne.Piureul,astfel obtinut,se pune pe foc,intr-o cratita,cu un volum de 2 ori mai mare,decit cel al fructelor;nu se pune direct pe flacara.
Dupa ce fierbe,se face focul micsi se lasa pina cind scade
si se ingroasa astfel incit atunci cind se trece cu lingura prin ea,se observa urma acesteia si pentru o clipa,se desparte in 2 parti.In acel moment,se pune zaharul.Se fierbe ,totul,cca 30 minute,din momentul in care incepe sa fiarba,iar.
De acum incolo,se amesteca mai des,insistindu-se pe fundul cratitei.Dupa 30 minute,se incearca,punind o lingurita de marmelada pe o farfurioara rece;daca este bine legata,inchegata,nu lasa zeama in jur si are aspect unsuros,inseamna ca e gata.Fierbinte,se pune in borcane, se inchid,se pun intr-o tava si se invelesc f. bine;se lasa asa pina ce se racesc;se pun in camara
Daca ti-a placut reteta noastra "MARMELADA DE PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
CASTRAVETI IN OTET

CASTRAVETI IN OTET

Pentru un borcan de 800g este nevoie de 1 lingurita sare, 1 lingura de zahar , o cescuta de cca 50

40 voturi    9 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Rosii cherry la congelator

Rosii cherry la congelator

Rosiile se aleg, se pun numai sanatoase si tari, dupa care se spala si se lasa la scurs intr-o sita.

0 voturi    14 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena , 03 septembrie 2017

    Sigur fac marmelada de prune..curand !

  • Fara foto

    Mari Lisei , 08 august 2013

    http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-greta-garbo.html

  • Fara foto

    Mari Lisei , 20 iulie 2013

    prajitura greta garbo e delicioasa.

    • Fara foto

      husni , 07 septembrie 2009

      Ce diferenta e intre "gem" si "mamelada"/

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Asa arata, dar al meu e gem.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Eu am facut anul acesta doar din prune albe, dar vreau sa fac si din celelalte

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Imi place foarte mult,este un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • -300 g zahar pentru 1 kg prune,dupa ce au fost curatate
  • de simburi

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

elena

Sigur fac marmelada de prune..curand !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

73 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ciolomada (muratura asortata)