autor:

husni

» » Conserve si muraturi

MARMELADA DE PRUNE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 august 2009

Ingrediente
-300 g zahar pentru 1 kg prune,dupa ce au fost curatate, de simburi

Dificultate: Redusa Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Prunele se cintaresc,dupa ce s-au curatat;apoi se trec prin masina de carne.Piureul,astfel obtinut,se pune pe foc,intr-o cratita,cu un volum de 2 ori mai mare,decit cel al fructelor;nu se pune direct pe flacara.
Dupa ce fierbe,se face focul micsi se lasa pina cind scade
si se ingroasa astfel incit atunci cind se trece cu lingura prin ea,se observa urma acesteia si pentru o clipa,se desparte in 2 parti.In acel moment,se pune zaharul.Se fierbe ,totul,cca 30 minute,din momentul in care incepe sa fiarba,iar.
De acum incolo,se amesteca mai des,insistindu-se pe fundul cratitei.Dupa 30 minute,se incearca,punind o lingurita de marmelada pe o farfurioara rece;daca este bine legata,inchegata,nu lasa zeama in jur si are aspect unsuros,inseamna ca e gata.Fierbinte,se pune in borcane, se inchid,se pun intr-o tava si se invelesc f. bine;se lasa asa pina ce se racesc;se pun in camara
Daca ti-a placut reteta noastra "MARMELADA DE PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Otet aromat pentru salate

Otet aromat pentru salate

Ceapa se curata,se taie bucati,iar usturoiul curatat se taie feliute.Se pun intr-o sticla la macerat

31 voturi    7 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Hribi conservati in ulei de masline

Hribi conservati in ulei de masline

Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant

0 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mari Lisei , 08 august 2013

    http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-greta-garbo.html

  • Fara foto

    Mari Lisei , 20 iulie 2013

    prajitura greta garbo e delicioasa.

  • Fara foto

    husni , 07 septembrie 2009

    Ce diferenta e intre "gem" si "mamelada"/

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Asa arata, dar al meu e gem.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Eu am facut anul acesta doar din prune albe, dar vreau sa fac si din celelalte

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Imi place foarte mult,este un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • -300 g zahar pentru 1 kg prune,dupa ce au fost curatate
  • de simburi

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni

Ce diferenta e intre "gem" si "mamelada"/

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet