Prunele se cintaresc,dupa ce s-au curatat;apoi se trec prin masina de carne.Piureul,astfel obtinut,se pune pe foc,intr-o cratita,cu un volum de 2 ori mai mare,decit cel al fructelor;nu se pune direct pe flacara.
Dupa ce fierbe,se face focul micsi se lasa pina cind scade
si se ingroasa astfel incit atunci cind se trece cu lingura prin ea,se observa urma acesteia si pentru o clipa,se desparte in 2 parti.In acel moment,se pune zaharul.Se fierbe ,totul,cca 30 minute,din momentul in care incepe sa fiarba,iar.
De acum incolo,se amesteca mai des,insistindu-se pe fundul cratitei.Dupa 30 minute,se incearca,punind o lingurita de marmelada pe o farfurioara rece;daca este bine legata,inchegata,nu lasa zeama in jur si are aspect unsuros,inseamna ca e gata.Fierbinte,se pune in borcane, se inchid,se pun intr-o tava si se invelesc f. bine;se lasa asa pina ce se racesc;se pun in camara

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii