Smochinele se curata de pielita si se pun la macerat cu zaharul pana a doua zi,in frigider;se amesteca din cand in cand;
In prima zi se pun pe foc,se adauga lamaia felii,se dau in fiert fructele ,se mai fierb 5 minute,dupa care se racesc ,se pun in frigider,pana a doua zi;
In a doua zi se repeta aceiasi operatie;
Si-n cea de-a treia zi se repeta aceasta operatie,dupa care se pun 2-3 picaturi de mustar,se amesteca bine,fructele raman intregi;
Este o marmelada mai deosebita pe care eu o folosesc in general,platouri cu diverse branzeturi,ca,garnituri,etc;
Se pun in borcane curate,spalate,sterilizate ,se umplu,se capseaza,se intorc cu gura in jos,pana se racesc,se tin in camara;

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii