Se aleg boabele bune si se spala. Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pina se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc potrivit aproximativ 1/2 de ora. Se trece totul printr-o sita (pentru a separa cojile si samburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumind mereu, iar cind este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamiie si citeva picaturi de zeama. Se incearca daca este suficient legat, picurind citiva stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cind stropii nu mai curg, marmelada este suficient de legata.
Se obtine o marmelada foarte fina, de culoare rubinie si foarte parfumata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii