autor:

» » Conserve si muraturi

marmelada de zmeura cu mere dulci

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
1 kg de zmeura, 1 kg mere dulci, 1/2 kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala zmeura, se trece prin sita, iar merele spalate se tai felii si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere, intr-o cratita cu capac. Se fierb la foc mic pane ce se inmoaie, apoi se dau deoparte, se lasa la racit si se trec prin sita. Se amesteca apoi zmeura pasata cu zaharul pana ce acesta se dizolva si se pune la fiert la foc mic. Se ia spuma ce se formeaza si dupa cateva clocote, se adauga si pireul de mere, amestecand continuu. Dupa ce s-a fiert si s-a legat bine, marmelada fierbinte se pune in borcane si se baga la cuptorul incalzit, sa prinda crusta. Acoperi apoi borcanele cu ceolofan sau le capsezi bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "marmelada de zmeura cu mere dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 1 kg mere dulci
  • 1/2 kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Visine conservate pentru prajituri