autor:

Andra

» » Retete de post

Șmarn

Autor: Andra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Ingrediente
1 ou, 1 cana gris, 1 praf sare, 2 linguri zahar, lapte, ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pune grisul, sarea, zaharul și oul, se amesteca bine si se adauga lapte pana ajunge la consisteta unui aluat de clatite. Se lasa asa o jumatate de ora pana se umfla grisul apoi se amesteca si se mai adauga lapte pana ajunge din nou la consistenta unui aluat de clatite. Se incinge o tigaie cu putin ulei, se toarna compozitia inauntru si se prajeste la foc potrivit pe ambele parti. Cand se intoarce, se taie bucati sau se rupe. Noi cand facem asa ceva ne place mult sa o servim cu fructe din compot.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Șmarn" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Orez marmorat

Orez marmorat

Eu am folosit ca masura o canita pentru servit cafeaua. Am ales si spalat orezul in mai multe ape.

3 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post
Mancare de bob cu prajeala

Mancare de bob cu prajeala

Bobul uscat se pune in apa rece si se lasa sa se umfle peste noapte. A doua zi, se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Asa e Lucia, si eu tot de la oma am invatat :)

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Omama (bunica mea) facea un "smarni" delicios... O reteta pe care am s-o incerc cat de curand! Merci mult

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Super si foarte usor de pregatit !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Este o bunatate !

    • Fara foto

      Veronica , 11 martie 2010

      Este intr-adevar foarte buna reteta, isi are originile din Austria si exista si o povestioara foarte frumoasa despre acest fel de mancare.Denumirea completa este "Kaiserschmarn"

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      nu am pregatit niciodata e simplu si bun!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Tare bun trebuie sa fie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Cred ca e foarte bun. Am sa incerc si eu ceva nou in meniu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 cana gris
  • 1 praf sare
  • 2 linguri zahar
  • lapte
  • ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de Andra
Pulpe la punga cu legume

Pulpe la punga cu legume

Se pune 1/2 din ceapa taiata rondele pe fundul pungii de cuptor, peste se aseaza carnea condimentata,

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pieptul de pui se taie in fasii de un deget grosime. Usturoiul si patrunjelul se toaca. Se pun intr-un

22 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Blue lagoon

Blue lagoon

Toate ingredientele se agita energic, de cateva ori, intr-un shaker plin pe jumatate cu cuburi de

5 voturi    4 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

Andra (Chef de cuisine)

Asa e Lucia, si eu tot de la oma am invatat :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Salata de primavara cu vinete in aluat de bere(de post)