Șmarn

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Șmarn

Ingrediente

  • 1 ou;
  • 1 cana gris;
  • 1 praf sare;
  • 2 linguri zahar;
  • lapte;
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Intr-un castron se pune grisul, sarea, zaharul și oul, se amesteca bine si se adauga lapte pana ajunge la consisteta unui aluat de clatite. Se lasa asa o jumatate de ora pana se umfla grisul apoi se amesteca si se mai adauga lapte pana ajunge din nou la consistenta unui aluat de clatite. Se incinge o tigaie cu putin ulei, se toarna compozitia inauntru si se prajeste la foc potrivit pe ambele parti. Cand se intoarce, se taie bucati sau se rupe. Noi cand facem asa ceva ne place mult sa o servim cu fructe din compot.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise