autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Fripturi

Maruntaie de porc la cuptor

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2009

Ingrediente
- 2 inimi, 2 rinichi, 1 jumatate de ficat, - 400 g sunca afumata , - 4 cepe medii , - 1 cutie rosii decojite , - 10-12 catei de usturoi , - 50 ml vin rosu , - ulei masline , - sare si piper.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Se tin maruntaiele in apa rece, rinichii taiati in doua, li se scoate partea alba si se pune un pic de otet in apa si se lasa 30 min.Se oparesc maruntaiele
apoi se tai fideluta.Se taie sunca fasii subtiri, se stropeste tava cu ulei de masline, se pune sunca apoi maruntaiele, se stropeste cu un pic de ulei de masline si se acopera tava cu folie de aluminiu, se lasa 40-45 min la cuptor la foc mic.
Se taie ceapa pestisori, se opareste, se scurge apa si se pun rosiile decojite taiate feliute cu tot cu sos.Se taie si usturoiul felii subtiri.
Se scoate tava dupa 45 min, se inlatura folia de aluminiu si se amesteca ceapa cu rosiile printre maruntaie, se pune sare si piper, se adauga vinul si usturoiul si se lasa aprox 20 min la cuptor.
Cand e gata se serveste cu salata de patrunjel cu rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maruntaie de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Friptura noastrã preferatã, mai ales cã o pregãtesc cu o zi înainte...a doua zi merge direct

31 voturi    13 comentarii
2h
Fripturi
Pulpe de pui cu bere si stafide la cuptor

Pulpe de pui cu bere si stafide la cuptor

Incalzim cuptorul. Pregatim un vas termorezistent. Asezam pulpele de pui in vas. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Superb arata,o idee geniala pentru un pranz de sfarsit de saptamana.Felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

    Cred ca e foarte buna

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • - 2 inimi
  • 2 rinichi
  • 1 jumatate de ficat
  • - 400 g sunca afumata
  • - 4 cepe medii
  • - 1 cutie rosii decojite
  • - 10-12 catei de usturoi
  • - 50 ml vin rosu
  • - ulei masline
  • - sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Angel Gabriel Lungu
Salau la tava

Salau la tava

Se "tunde" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ficatei lejeri la cuptor

Ficatei lejeri la cuptor

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati. Se taie ceapa pestisori si

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Superb arata,o idee geniala pentru un pranz de sfarsit de saptamana.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi