Mary Berry's Christmas Chutney

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Mary Berry's Christmas Chutney

Ingrediente

  • O combinatie perfecta pentru branza, carne rece si un deliciu cu sandvisuri cu curcan. Nu am mai incercat niciodata chutney, am auzit ca este foarte bun, asa comentau cei pe good food de unde am luat reteta. Acum, sa vedem peste o luna, cat dureaza pana este gata. Va dau de stire:)
  • Ingrediente (1 kg):
  • 450g rosii
  • 2 ardei rosii si unul verde
  • O vanata mica
  • 350g ceapa
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 170g zahar
  • 150ml otet de vin alb
  • O jumatate lingura sare
  • O jumatate lingura boabe de coriandru zdrobite
  • O jumatate lingura paprika
  • O lingurita piper cayenne

Mod de preparare

Faceti cate o cruce fiecarei rosii, cu cutitul, puneti-le intr-un bol, turnati apa fierbinte deasupra. Lasati-le un minut, apoi scurgeti-le, puneti apa rece cateva minute si decojiti-le.

Puneti rosiile, ceapa, ardeii fara seminte si vanata intr-un robot si maruntiti bine. Puneti legumele si usturoiul intr-o oala cu fundul gros si lasati la fiert acoperit, la foc mic, o ora amestecand, pana devin moi.

Adaugati zaharul, otetul, sarea, coriandrul, paprika si cayenne si lasati la fiert, la foc mediu, fara capac, amestecand pana se topeste zaharul. Lasati sa se evapore tot lichidul. Procesul acesta va dura in jur de 40-60 minute.

Puneti in borcane cat este fierbinte si lasati timp de o luna intr-un loc intunecos si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise