Masa taraneasca !!!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Masa taraneasca !!!

Ingrediente

  • Pentru 10 persoane
  • Pentru ciorba de fasole avem nevoie de :
  • -300g fasole
  • -un ciolan afumat
  • -2 cepe
  • -2 ardei grasi
  • -2 morcovi
  • -3-4 rosii
  • -50 ml ulei
  • -2 foi dafin
  • -3-4 boabe ienibahar
  • -un fir de cimbru
  • -1 legatura de leustean
  • -1 capatana usturoi
  • -sare
  • Pentru gratar avem nevoie de
  • -1 kg carne de mici
  • -7-10 pulpe
  • -1 kg carnati proaspeti taranesti
  • -200g sunca pentru a freca gratarul

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta.

Se face focul cu lemne de esenta tare (salcam)

Se spala legumele.

Ceapa se toaca marunt.

Ardeiul julien.

Morcovii se taie feliute.

Rosiile se decojesc si se toaca.

Usturoiul se curata si se taie feliute.

Fasolea se spala si se pune la fiert in oala de lut de cca. 3l, pe care o punem la marginea focului.

Se ia spuma si se pune ceapa,morcovul, foile de dafin, enibaharul, crenguta de cimbru, 3-4 catei de usturoi. Se lasa sa fiarba la foc domol.

Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga ardeiul si rosiile, si restul de usturoi.Inainte de a lua fosolea de la foc, adaugati uleiul si sare dupa gust. Se adauga si leustean tocat marunt.

Intre timp se pregateste carnea pentru gratar.

Pulpele se spala, se cresteaza si se condimenteaza.

Micii se modeleaza.

Carnatii se portioneaza

Gratarul se lasa sa se incinga deasupra jaraticului.

Se freaca cu o bucata de slanina.

Pulpele, micii si carnatii se pun pe gratar.

Se intorc pe toate partile pentru a se rumeni uniform.

Se servesc in castroane de lut.

Alaturi de toate acestea merge un paharel de palinca

si nelipsita bere la gratar !!!

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise