autor:

Alina

» » Mancaruri cu carne

Masa taraneasca !!!

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
Pentru 10 persoane, Pentru ciorba de fasole avem nevoie de :, -300g fasole, -un ciolan afumat, -2 cepe, -2 ardei grasi, -2 morcovi, -3-4 rosii, -50 ml ulei, -2 foi dafin, -3-4 boabe ienibahar, -un fir de cimbru, -1 legatura de leustean, -1 capatana usturoi, -sare, Pentru gratar avem nevoie de, -1 kg carne de mici, -7-10 pulpe, -1 kg carnati proaspeti taranesti, -200g sunca pentru a freca gratarul

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta.
Se face focul cu lemne de esenta tare (salcam)
Se spala legumele.
Ceapa se toaca marunt.
Ardeiul julien.
Morcovii se taie feliute.
Rosiile se decojesc si se toaca.
Usturoiul se curata si se taie feliute.
Fasolea se spala si se pune la fiert in oala de lut de cca. 3l, pe care o punem la marginea focului.
Se ia spuma si se pune ceapa,morcovul, foile de dafin, enibaharul, crenguta de cimbru, 3-4 catei de usturoi. Se lasa sa fiarba la foc domol.
Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga ardeiul si rosiile, si restul de usturoi.Inainte de a lua fosolea de la foc, adaugati uleiul si sare dupa gust. Se adauga si leustean tocat marunt.
Intre timp se pregateste carnea pentru gratar.
Pulpele se spala, se cresteaza si se condimenteaza.
Micii se modeleaza.
Carnatii se portioneaza
Gratarul se lasa sa se incinga deasupra jaraticului.
Se freaca cu o bucata de slanina.
Pulpele, micii si carnatii se pun pe gratar.
Se intorc pe toate partile pentru a se rumeni uniform.
Se servesc in castroane de lut.
Alaturi de toate acestea merge un paharel de palinca
si nelipsita bere la gratar !!!
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Masa taraneasca !!!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc cu legume

Se taie carnea de porc in bucatele mici. Ceapa se taie in doua bucati si se desfac foitele una cate

11 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    SONIA , 04 februarie 2016

    Draga mea Alina, toate bune si frumoase, adica gustoase, dar din ciorba de fasole boabe lipseste ciolanul afumat, de ce ? si la cantina tot asa servesti meniurile doar pe jumatate ?

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Un adevarat ospat.Si legume proaspete din gradina...un gust deosebit!Toate arata extraordinar!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    O incantare si un adevarat festin culinar...felicitari

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      La fel ca toate retetele tale: O MINUNATIE !!! Mariana E sa sti ca Alina are deschisa o...cantina ! Merita sa-i treci pragul !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Un deliciu Alina.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      foarte bine arata, adevarata masa taraneasca! nu deschizi o pensiune?

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      ca sa pregatesc aceste mancaruri trebuie sa imi iau casa la tara,totusi am sa le incerc.felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      felicitari pt aceasta prezentare,este ...deosebit..

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Ce de bunatati!!! Felicitari pentru prezentare si ai toata admiratia mea pentru ca ne readuci in prim plan vremurile de odinioara.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Ador mancarea facuta la foc de lemne si in oale de lut...........din pacate nu am mai mancat demult.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Foarte apetisant.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Felicitari pentru prezentare! Frumoasa masa,dar si gustoaa cu siguranta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Foarte foarte frumos, aptisant, buna masa taraneasca si bogata!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Superba prezentare draga Alina,felicitari mi-ai adus aminte de Alba-Iulia,unde ne-am simtit foarte bine.Unde sa fie mai bine,decat la un gratar cu bere rece si fripturi,mici,pui.Felicitari pentru prezentare!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Alina cum am citit denumirea retetei, gandul mi-a zburat la tine ! Si asa a si fost...minunata Masa taraneasca era a ta !!! Felicitari si cand ne mai intilnim vreodata in aer liber...sigur o vom face !!! Minunata....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 persoane
  • Pentru ciorba de fasole avem nevoie de :
  • -300g fasole
  • -un ciolan afumat
  • -2 cepe
  • -2 ardei grasi
  • -2 morcovi
  • -3-4 rosii
  • -50 ml ulei
  • -2 foi dafin
  • -3-4 boabe ienibahar
  • -un fir de cimbru
  • -1 legatura de leustean
  • -1 capatana usturoi
  • -sare
  • Pentru gratar avem nevoie de
  • -1 kg carne de mici
  • -7-10 pulpe
  • -1 kg carnati proaspeti taranesti
  • -200g sunca pentru a freca gratarul

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

SONIA

Draga mea Alina, toate bune si frumoase, adica gustoase, dar din ciorba de fasole boabe lipseste ciolanul afumat, de ce ? si la cantina tot asa servesti meniurile doar pe jumatate ?

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Soté de pui in sos de bere