autor:

husni

» » Conserve si muraturi

Masline murate, taiate rondele

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Ingrediente
-2 kg masline (eu folosesc masline aproape negre), -6 lamai, -5 ardei iuti, -saramura de apa si sare (la 1 l de apa se pune 100 g sare), -niste ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 70h

7 voturi

Mod de preparare

Dupa ce se spala, maslinelor li se scot simburii cu un aparat special. Se pun apoi in apa, se lasa 2 - 3 zile, schimbindu-se apa de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Dupa 2-3 zile, maslinele se strecoara si se taie in felii rotunde de cca. 3 mm grosime (vezi poza). Daca se lasa 2 zile in apa, sunt mai amarui, daca se lasa 3 zile in apa, vor fi mai dulci.
Apoi, 3 lamai se taie marunt asa: o lamaie se taie in 4 (pe lung), sau in 6, pe urma se taie felii. Semintele se pot pune, nu are importanta. Ardeii iuti (5-6) se taie in 2 (pe lung), apoi felii, cu seminte.
Se amesteca apoi cele 3, maslinele feliate cu lamaile si ardeiul iute (vezi poza).
Se umplu borcanele cu compozitia asta. Nu se umplu pana sus, se lasa borcanul gol cca 5 cm.
Lamaile nefeliate, se storc, zeama lor se pune in borcane (in toate borcanele in care am pus maslinele) aproximativ aceeasi cantitate de suc, pentru fiecare borcan.
Se face saramura din cca. 3 l apa si 300 g sare, se foloseste apa de la robinet. Saramura nu trebuie fiarta, daca se fierbe, se lasa sa se raceasca (la temperatura camerei).
Saramura facuta, se toarna peste masline, in borcane. Saramura trebuie sa treaca de masline.
Peste saramura, se pune putin ulei de masline (cca 50 ml), apoi, borcanele se inchid ermetic. Uleiul de masline formeaza un strat izolant, chiar daca capacul borcanului nu e inchis foarte bine, uleiul nu lasa aerul sa intre la masline si maslinele vor fi crocante, nu moi.
Se pun in camara, se pot folosi dupa cca. 6 saptamini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Masline murate, taiate rondele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Hrean la borcan

Hrean la borcan

Hreanul se spala bine, se curata si se da pe razatoare. Apa si otetul se pun pe foc si se lasa sa

13 voturi    3 comentarii
5h
Conserve si muraturi
Vinete si ardei grasi pentru iarna

Vinete si ardei grasi pentru iarna

Vinetele si ardeii se coc pe o bucata de tabla groasa, afara in curte, preferabil... Dupa ce s-au

20 voturi    4 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silviu Gligorea , 16 octombrie 2013

    din copaci :)))))

  • Fara foto

    Ioana Munteanu , 16 octombrie 2013

    de unde cunpar maslinele

  • Fara foto

    ioana , 16 octombrie 2013

    de unde cumpar maslinele

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O idee grozava...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Ce bine ca aveti masline si ulei de masline la discretie. Sunt f frumoase maslinele tale.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Ai dreptate Cami.........cele de cumparat nu se compara cu ce faci in casa.

    • Fara foto

      husni , 20 februarie 2010

      Da,Mari,am masline proaspete;aici.muram,de la an la an;ca si castravetii. Citeodata,cumpar gata murate,dar e maaaaaaaaaaaaaare diferenta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Dacă ai masline proaspete la îndemână, le murezi. Noi le găsim gata murate. Foarte bună reţetă!

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      reteta foarte buna si maslinele la fel! Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

70h

7 voturi

Ingrediente

  • -2 kg masline (eu folosesc masline aproape negre)
  • -6 lamai
  • -5 ardei iuti
  • -saramura de apa si sare (la 1 l de apa se pune 100 g sare)
  • -niste ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

ioana

de unde cumpar maslinele

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Maqdus (specific arab)