Ingrediente
-2 kg masline (eu folosesc masline aproape negre), -6 lamai, -5 ardei iuti, -saramura de apa si sare (la 1 l de apa se pune 100 g sare), -niste ulei de masline
Dificultate: Medie | Timp: 70h
7 voturi
Mod de preparare
Apoi, 3 lamai se taie marunt asa: o lamaie se taie in 4 (pe lung), sau in 6, pe urma se taie felii. Semintele se pot pune, nu are importanta. Ardeii iuti (5-6) se taie in 2 (pe lung), apoi felii, cu seminte.
Se amesteca apoi cele 3, maslinele feliate cu lamaile si ardeiul iute (vezi poza).
Se umplu borcanele cu compozitia asta. Nu se umplu pana sus, se lasa borcanul gol cca 5 cm.
Lamaile nefeliate, se storc, zeama lor se pune in borcane (in toate borcanele in care am pus maslinele) aproximativ aceeasi cantitate de suc, pentru fiecare borcan.
Se face saramura din cca. 3 l apa si 300 g sare, se foloseste apa de la robinet. Saramura nu trebuie fiarta, daca se fierbe, se lasa sa se raceasca (la temperatura camerei).
Saramura facuta, se toarna peste masline, in borcane. Saramura trebuie sa treaca de masline.
Peste saramura, se pune putin ulei de masline (cca 50 ml), apoi, borcanele se inchid ermetic. Uleiul de masline formeaza un strat izolant, chiar daca capacul borcanului nu e inchis foarte bine, uleiul nu lasa aerul sa intre la masline si maslinele vor fi crocante, nu moi.
Se pun in camara, se pot folosi dupa cca. 6 saptamini.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
O idee grozava...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Ce bine ca aveti masline si ulei de masline la discretie. Sunt f frumoase maslinele tale.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Ai dreptate Cami.........cele de cumparat nu se compara cu ce faci in casa.
husni , 20 februarie 2010
Da,Mari,am masline proaspete;aici.muram,de la an la an;ca si castravetii. Citeodata,cumpar gata murate,dar e maaaaaaaaaaaaaare diferenta.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010
Dacă ai masline proaspete la îndemână, le murezi. Noi le găsim gata murate. Foarte bună reţetă!
murigneau (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009
reteta foarte buna si maslinele la fel! Bravo!