Autor:
husni (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009
Ingrediente
-2 kg masline verzi-negre (intre verde si negru), -500 g morcovi, -300 g ardei (verde) dulce, -6-8 ardei iuti, -150-180 g usturoi, -10 lingurite sare, -ulei de masline, -saramura (la 1 l de apa se pun cca 90 g sare)
Dificultate: Redusa | Timp: 70h
Mod de preparare
Din masline se scot simburii, cu un aparat special (vezi foto). Maslinele, fara simburi, se pun in apa, se lasa in apa 2-3 zile (sa nu mai fie amare). Dupa 2-3 zile, maslinele se scurg de apa, apoi se taie cubulete. La fel se taie morcovii si ardeiul dulce. Usturoiul si ardeiul iute se taie foarte marunt (mai marunt decit celelalte).
Se amesteca totul, se pune peste ele cam 10 lingurite de sare, se amesteca totul. Se lasa asa, cam 1.30-2 ore.
Se pune in borcane (nu mari).Incercam sa nu punem apa, pe care o lasa.
Se pune peste ele ulei de masline sau saramura.
Se pun in camara.
Se consuma cam dupa 6-8 saptamini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Masline taiate cubulete murate" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Se spala, curata si se dau prin masina de tocat merele. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul la
5 voturi
11 comentarii
1h
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.
Luam
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009
Interesanta reteta.Se srveste ca salata sau ca sos la mancaruri?