Din masline se scot simburii, cu un aparat special (vezi foto). Maslinele, fara simburi, se pun in apa, se lasa in apa 2-3 zile (sa nu mai fie amare). Dupa 2-3 zile, maslinele se scurg de apa, apoi se taie cubulete. La fel se taie morcovii si ardeiul dulce. Usturoiul si ardeiul iute se taie foarte marunt (mai marunt decit celelalte).
Se amesteca totul, se pune peste ele cam 10 lingurite de sare, se amesteca totul. Se lasa asa, cam 1.30-2 ore.
Se pune in borcane (nu mari).Incercam sa nu punem apa, pe care o lasa.
Se pune peste ele ulei de masline sau saramura.
Se pun in camara.
Se consuma cam dupa 6-8 saptamini.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii