autor:

husni

» » Conserve si muraturi

Masline taiate cubulete murate

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
-2 kg masline verzi-negre (intre verde si negru), -500 g morcovi, -300 g ardei (verde) dulce, -6-8 ardei iuti, -150-180 g usturoi, -10 lingurite sare, -ulei de masline, -saramura (la 1 l de apa se pun cca 90 g sare)

Dificultate: Redusa Timp: 70h

3 voturi

Mod de preparare

Din masline se scot simburii, cu un aparat special (vezi foto). Maslinele, fara simburi, se pun in apa, se lasa in apa 2-3 zile (sa nu mai fie amare). Dupa 2-3 zile, maslinele se scurg de apa, apoi se taie cubulete. La fel se taie morcovii si ardeiul dulce. Usturoiul si ardeiul iute se taie foarte marunt (mai marunt decit celelalte).
Se amesteca totul, se pune peste ele cam 10 lingurite de sare, se amesteca totul. Se lasa asa, cam 1.30-2 ore.
Se pune in borcane (nu mari).Incercam sa nu punem apa, pe care o lasa.
Se pune peste ele ulei de masline sau saramura.
Se pun in camara.
Se consuma cam dupa 6-8 saptamini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Masline taiate cubulete murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei pentru friptura

Ardei pentru friptura

Se aleg ardeii, se spala, se scutura de seminte si se taie fidelute. Ardeii taiati se pun intr-un

6 voturi    8 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert. Alegem

47 voturi    15 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mary (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2011

    arata foarte bine...as face si eu dar n-am aparat pt samburi...si nu stiu unde as putea gasi...pana atunci o sa ma uit la pozele tale si o sa inghit in sec :D

  • Fara foto

    husni , 10 decembrie 2009

    E f.buna. In general,Cely Snijec,se pune in sandviciuri.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Cred ca este tare gustos...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Interesanta reteta.Se srveste ca salata sau ca sos la mancaruri?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

70h

3 voturi

Ingrediente

  • -2 kg masline verzi-negre (intre verde si negru)
  • -500 g morcovi
  • -300 g ardei (verde) dulce
  • -6-8 ardei iuti
  • -150-180 g usturoi
  • -10 lingurite sare
  • -ulei de masline
  • -saramura (la 1 l de apa se pun cca 90 g sare)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mary (Chef de cuisine)

arata foarte bine...as face si eu dar n-am aparat pt samburi...si nu stiu unde as putea gasi...pana atunci o sa ma uit la pozele tale si o sa inghit in sec :D

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri