autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Mazare bob cu carne de vita

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru 6 portii: -3 cutii de mazare bob(de preferinta medie sau mare). -1 kg muschi de vita(nu e indicata carnea de vitel tinar). -3 rosii potrivite nu prea mari. -1 ceapa medie. -1/2 ardei gras rosu (daca este mic si 1 intreg). -3 morcovi mai mari. -1/2 radacina de pastarnac. -1 radacina patrunjel (mai mica). -1/4 radacina de telina. -50 ml ulei. -1/2 pahar vin alb sec. -1 cubulet Knorr vegetal sau cu gust de carne de vita. -1 lingurita boia de ardei dulce. -Sare. -Piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam legumele si zarzavaturile de coaja si seminte. Spalam carnea de singe si o curatam de eventuale pielite si tendoane. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind este incins, punem ceapa tocata marunt sa se caleasca pina devine sticloasa, dupa care adaugam boiaua si lasam sa se friga pentru circa 30 de secunde, dupa care stingem cu vinul. Adaugam ardeiul gras si rosiile taiate cubulete mici, amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam sa se friga pentru circa 10 minute. Intre timp dam morcovul, pastarnacul, patrunjelul si telina pe razatoarea pentru coaja de lamaie si le adaugam peste celelalte legume. Amestecam bine si lasam sa se fiarba pentru citeva minute, dupa care adaugam carnea, taiata bucati cit mai egale, punem cubuletul Knorr, dizolvat in 2 l de apa fierbinte. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru circa o ora pina cind carnea are tendinta sa se desfaca. In tot acest timp mestecam din cind in cind pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa care adaugam mazarea bob,amestecam bine,potrivim de sare si piper,acoperim din nou si lasam sa fiarba inca circa 5 minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare bob cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi Frantuzesti

Cartofi Frantuzesti

Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel

58 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile se spala si se separa piciorusele. Se curata ceapa si morcovul, ceapa se taie marunt,

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: -3 cutii de mazare bob(de preferinta medie sau mare). -1 kg muschi de vita(nu e indicata carnea de vitel tinar). -3 rosii potrivite nu prea mari. -1 ceapa medie. -1/2 ardei gras rosu (daca este mic si 1 intreg). -3 morcovi mai mari. -1/2 radacina de pastarnac. -1 radacina patrunjel (mai mica). -1/4 radacina de telina. -50 ml ulei. -1/2 pahar vin alb sec. -1 cubulet Knorr vegetal sau cu gust de carne de vita. -1 lingurita boia de ardei dulce. -Sare. -Piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

6 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba din oase de porc si smantana