autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu carnati

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2013

Ingrediente
250 gr carnati taranesti, 600 gr mazare, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei kapia, 250 gr rosii in suc propriu, 1 lingura pasta de tomate, 2 linguri ulei, marar verde, sare, piper, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 1 catel de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete.
Carnatul il taiem rondele.
Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat.
Adaugam ceapa, morcovul, le inabusim 2 minute apoi punem ardeiul kapia.
Acoperim toate ingredientele cu apa, condimentam cu putina sare si piper.
Punem un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand legumele sunt bine facute punem mazarea ( daca este congelata o adaugati mai repede, a mea fiind la cutie, era fiarta si am pus-o mai spre final), boiaua de ardei dulce (daca a scazut prea mult zeama mai adaugati putina apa fierbinte).
Rosiile le trecem prin blender si dupa ce a dat cateva clocote mazarea le incorporam dar si pasta de tomate.
Amestecam bine, mai lasam pe foc 3-4 minute, apoi tragem tigaia deoparte si punem usturoiul curatat si taiat feliute.
Deasupra presaram marar verde tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carnati by copilou

Mazare cu carnati by copilou

Se pune untura sa se topeasca si punem ceapa la calit, cand aceasta incepe sa se caleasca se pun

13 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Muschiulet de porc impletit

Muschiulet de porc impletit

Am spalat muschiuletii,am curatat usturoiul si am taiat kaizerul fasii lungi.Am taiat fiecare muschiulet

9 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    Multumesc Valentina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 250 gr carnati taranesti
  • 600 gr mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tochitura olteneasca (Super apetisant)