Mazare cu carnati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mazare cu carnati

Ingrediente

  • 250 gr carnati taranesti
  • 600 gr mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.

Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete.

Carnatul il taiem rondele.

Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat.

Adaugam ceapa, morcovul, le inabusim 2 minute apoi punem ardeiul kapia.

Acoperim toate ingredientele cu apa, condimentam cu putina sare si piper.

Punem un capac si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand legumele sunt bine facute punem mazarea ( daca este congelata o adaugati mai repede, a mea fiind la cutie, era fiarta si am pus-o mai spre final), boiaua de ardei dulce (daca a scazut prea mult zeama mai adaugati putina apa fierbinte).

Rosiile le trecem prin blender si dupa ce a dat cateva clocote mazarea le incorporam dar si pasta de tomate.

Amestecam bine, mai lasam pe foc 3-4 minute, apoi tragem tigaia deoparte si punem usturoiul curatat si taiat feliute.

Deasupra presaram marar verde tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise