autor:

sorina gabriela

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu carne

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
1kg carne de porc, 1kg mazare congelata ,2 cepe uscate,50ml ulei, 200ml rosi pasate,sare,piper si marar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita de 3 kg ,se pun cam 3 cani de apa.Peste care se pune mazarea si se lasa la fiert ,la foc potrivit.
Se taie carnea cubulete ,se pune un pic de ulei (50ml)intr-o tigaie la incins.Se pune carnea ,se acopera si se lasa la sotat cam 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Se toaca ceapa marunt .Dupa ce carnea s-a sotat si s-a cuagulat tot sucul din ea ,se ia cu o paleta si se pune in cratita in care fierbe mazarea.Se lasa la fiert impreuna.In sosul din tigaie unde am sotat carnea punem ceapa si lasam sa se soteze si ea pana scade sucul ,apoi se rastoarna si ea peste mazarea si carnea care deja fierb impreuna.
Se lasa la fiert pana ce mazarea si-a schimbat culoarea si carnea a fiert.Se pun rosile pasate , un praf de sare si unul de piper dupa gust.Se mai lasa cam 5-7 minute sa fiarba impreuna si se pune mararul.In cazul meu am avut marar uscat,dar cu marar proaspat mazarea v-a fii mult mai aromata.
Este o mancare usoara, fara grasime si fara rantas.Zic eu , mai sanatoasa.
Se poate face si fara carne , este la fel de buna si gustoasa.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
MANCARE DE MAZARE CU CARNE

MANCARE DE MAZARE CU CARNE

Pipotele si inimioarele se curata bine,se spala si se fierb bine.Atentie sa se ia spuma. Ceapa tocata

31 voturi    11 comentarii
40 min
Retete de post
Mancare de mazare galbena uscata cu carne de porc

Mancare de mazare galbena uscata cu carne de porc

Se spala mazarea bine, bine ca sa se desprinda cojile de pe boabe. Cand nu se mai desprind coji,

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anne Mueller , 28 mai 2014

    se spune cred "GRESELI DE ORTOGRAFIE"

  • Fara foto

    Viorel Vio , 28 mai 2014

    Prea multe greseli de scriere!!!!!! Mai sortati analfabetii, nu publicati orice!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Ce bine arata ...yumi,yumi. *****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Delicioasã!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Apetisant.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Gustoasele mele dragi.Eu sunt alergica la foaia de dafin,este aromata si buna pentru cei care o accepta.Cat despre usturoi, nu am incercat nici o data asa.Am sa incerc sigur este super buna....:) va pup si va astept cu drag si alta data

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Eu mai pun pe langa foi de dafin si usturoi taiat feliute.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      ce bine arata...la sotul ii place mult!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Bună mâncare, şi eu fac asemanător, dar pun foi de dafin. Mie îmi place si cu mărar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 1kg mazare congelata ,2 cepe uscate,50ml ulei
  • 200ml rosi pasate,sare,piper si marar.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

83 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ce bine arata ...yumi,yumi. *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui