autor:

sorina gabriela

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu carne

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
1kg carne de porc, 1kg mazare congelata ,2 cepe uscate,50ml ulei, 200ml rosi pasate,sare,piper si marar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita de 3 kg ,se pun cam 3 cani de apa.Peste care se pune mazarea si se lasa la fiert ,la foc potrivit.
Se taie carnea cubulete ,se pune un pic de ulei (50ml)intr-o tigaie la incins.Se pune carnea ,se acopera si se lasa la sotat cam 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Se toaca ceapa marunt .Dupa ce carnea s-a sotat si s-a cuagulat tot sucul din ea ,se ia cu o paleta si se pune in cratita in care fierbe mazarea.Se lasa la fiert impreuna.In sosul din tigaie unde am sotat carnea punem ceapa si lasam sa se soteze si ea pana scade sucul ,apoi se rastoarna si ea peste mazarea si carnea care deja fierb impreuna.
Se lasa la fiert pana ce mazarea si-a schimbat culoarea si carnea a fiert.Se pun rosile pasate , un praf de sare si unul de piper dupa gust.Se mai lasa cam 5-7 minute sa fiarba impreuna si se pune mararul.In cazul meu am avut marar uscat,dar cu marar proaspat mazarea v-a fii mult mai aromata.
Este o mancare usoara, fara grasime si fara rantas.Zic eu , mai sanatoasa.
Se poate face si fara carne , este la fel de buna si gustoasa.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de curcan

Mazare cu carne de curcan

Se scoate carnea de pe aripile de curcan fierte, se condimenteaza cu fuchs pt friptura si se prajeste

8 voturi    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Anne Mueller , 28 mai 2014

    se spune cred "GRESELI DE ORTOGRAFIE"

  • Viorel Vio , 28 mai 2014

    Prea multe greseli de scriere!!!!!! Mai sortati analfabetii, nu publicati orice!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Ce bine arata ...yumi,yumi. *****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Delicioasã!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Apetisant.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Gustoasele mele dragi.Eu sunt alergica la foaia de dafin,este aromata si buna pentru cei care o accepta.Cat despre usturoi, nu am incercat nici o data asa.Am sa incerc sigur este super buna....:) va pup si va astept cu drag si alta data

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Eu mai pun pe langa foi de dafin si usturoi taiat feliute.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      ce bine arata...la sotul ii place mult!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Bună mâncare, şi eu fac asemanător, dar pun foi de dafin. Mie îmi place si cu mărar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 1kg mazare congelata ,2 cepe uscate,50ml ulei
  • 200ml rosi pasate,sare,piper si marar.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

88 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ce bine arata ...yumi,yumi. *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umplut