autor:

sorina gabriela

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu carne

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
1kg carne de porc, 1kg mazare congelata ,2 cepe uscate,50ml ulei, 200ml rosi pasate,sare,piper si marar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita de 3 kg ,se pun cam 3 cani de apa.Peste care se pune mazarea si se lasa la fiert ,la foc potrivit.
Se taie carnea cubulete ,se pune un pic de ulei (50ml)intr-o tigaie la incins.Se pune carnea ,se acopera si se lasa la sotat cam 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Se toaca ceapa marunt .Dupa ce carnea s-a sotat si s-a cuagulat tot sucul din ea ,se ia cu o paleta si se pune in cratita in care fierbe mazarea.Se lasa la fiert impreuna.In sosul din tigaie unde am sotat carnea punem ceapa si lasam sa se soteze si ea pana scade sucul ,apoi se rastoarna si ea peste mazarea si carnea care deja fierb impreuna.
Se lasa la fiert pana ce mazarea si-a schimbat culoarea si carnea a fiert.Se pun rosile pasate , un praf de sare si unul de piper dupa gust.Se mai lasa cam 5-7 minute sa fiarba impreuna si se pune mararul.In cazul meu am avut marar uscat,dar cu marar proaspat mazarea v-a fii mult mai aromata.
Este o mancare usoara, fara grasime si fara rantas.Zic eu , mai sanatoasa.
Se poate face si fara carne , este la fel de buna si gustoasa.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Macaroane cu mazare conservata si carne de porc afumata

Macaroane cu mazare conservata si carne de porc afumata

1. Macaroanele se fierb in apa cu putina sare. 2. Legumele se taie si se pun la inabusit in putin

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Penne cu carne tocata de pui si mazare

Penne cu carne tocata de pui si mazare

Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare. Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anne Mueller , 28 mai 2014

    se spune cred "GRESELI DE ORTOGRAFIE"

  • Fara foto

    Viorel Vio , 28 mai 2014

    Prea multe greseli de scriere!!!!!! Mai sortati analfabetii, nu publicati orice!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Ce bine arata ...yumi,yumi. *****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Delicioasã!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Apetisant.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Gustoasele mele dragi.Eu sunt alergica la foaia de dafin,este aromata si buna pentru cei care o accepta.Cat despre usturoi, nu am incercat nici o data asa.Am sa incerc sigur este super buna....:) va pup si va astept cu drag si alta data

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Eu mai pun pe langa foi de dafin si usturoi taiat feliute.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      ce bine arata...la sotul ii place mult!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Bună mâncare, şi eu fac asemanător, dar pun foi de dafin. Mie îmi place si cu mărar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 1kg mazare congelata ,2 cepe uscate,50ml ulei
  • 200ml rosi pasate,sare,piper si marar.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

82 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ce bine arata ...yumi,yumi. *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne