Intr-o cratita de 3 kg ,se pun cam 3 cani de apa.Peste care se pune mazarea si se lasa la fiert ,la foc potrivit.
Se taie carnea cubulete ,se pune un pic de ulei (50ml)intr-o tigaie la incins.Se pune carnea ,se acopera si se lasa la sotat cam 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Se toaca ceapa marunt .Dupa ce carnea s-a sotat si s-a cuagulat tot sucul din ea ,se ia cu o paleta si se pune in cratita in care fierbe mazarea.Se lasa la fiert impreuna.In sosul din tigaie unde am sotat carnea punem ceapa si lasam sa se soteze si ea pana scade sucul ,apoi se rastoarna si ea peste mazarea si carnea care deja fierb impreuna.
Se lasa la fiert pana ce mazarea si-a schimbat culoarea si carnea a fiert.Se pun rosile pasate , un praf de sare si unul de piper dupa gust.Se mai lasa cam 5-7 minute sa fiarba impreuna si se pune mararul.In cazul meu am avut marar uscat,dar cu marar proaspat mazarea v-a fii mult mai aromata.
Este o mancare usoara, fara grasime si fara rantas.Zic eu , mai sanatoasa.
Se poate face si fara carne , este la fel de buna si gustoasa.
Pofta buna.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii