autor:

silviana maftei

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mazare cu friganele

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
500g mazare boabe, 150 g grasime, 1 lingura faina, 3 legaturi cu marar, , 1 litru lapte, 1 franzela, 2 oua, 350 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mazarea boabe se pune intr-o cratita cu ulei si se inabuse la foc slab, se acopera cu capac si se amesteca din cind in cind, se gusta daca este facuta, se adauga 1 lingura de faina dizolvata in putina apa, sare, piper, mararul, se mai lasa 10 min sa fiarba.

Franzela se taie felii, laptele se bate cu ouale si sarea, se inmoaie feliile de franzela in lapte, se stoarce fiecare feliie in palme sa elimine surplusul de lichid si se prajesc in ulei.

Se servesc cu mazare si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de mazare cu friganele

Mancarica de mazare cu friganele

Pentru mancarica de mazare procedam astfel: carnita o spalam, o portionam si o punem la fiert . se

6 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de porc cu mazare si friganele

Piept de porc cu mazare si friganele

Se pregateste carnea tocata se sareaza, pipereaza, boia si oregano, se toaca o ceapa marunt, se amesteca

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Merita incercata !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 iulie 2008

    Peste friganelele gata facute, poti sa razi putin cascaval.. Daca vrei sa le servesti dulci, nu mai adaugi sare la oua si atunci friganelele se pot folosi cu gem sau dulceata...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500g mazare boabe
  • 150 g grasime
  • 1 lingura faina
  • 3 legaturi cu marar
  • 1 litru lapte
  • 1 franzela
  • 2 oua
  • 350 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Sarmalute cu afumatura