autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mazare cu friganele

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. mazare verde, 50 gr. unt, 0,5 dl ulei, 12 felii piine, 2 oua, 1 ceasca lapte, 1 lingurita zahar, sare, verdeata tocata marunt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce fierbe mazarea, se prepara friganelele astfel: feliile de piine curatate de coaja se inmoaie in lapte, se trec prin ouale batute si se prajesc in uleiul incins.
Friganelele se servesc cu mazarea calda, de obicei cite doua de persoana
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de mazare cu friganele

Mancarica de mazare cu friganele

Pentru mancarica de mazare procedam astfel: carnita o spalam, o portionam si o punem la fiert . se

6 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de porc cu mazare si friganele

Piept de porc cu mazare si friganele

Se pregateste carnea tocata se sareaza, pipereaza, boia si oregano, se toaca o ceapa marunt, se amesteca

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. mazare verde
  • 50 gr. unt
  • 0,5 dl ulei
  • 12 felii piine
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • verdeata tocata marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Dovlecei pane Doina