Mazare cu piept de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mazare cu piept de pui

Ingrediente

  • 400g mazare congelata
  • Un piept pui
  • O ceapa mica
  • 1 lingurita boia dulce/iute cum preferati
  • 2 linguri faina
  • 300ml lapte
  • 75ml suc de rosii
  • Sare, piper
  • Marar

Mod de preparare

Cat imi place mazarea... mai ales cum o face un unchi de-al meu, de as manca doar asta un an de zile si tot nu m-as satura. Din pacate nu am reteta de la el, o pazeste ca pe ochii din cap, dar tot o voi scoate intr-o zi:) intre timp, ne delectam cu aceasta reteta foarte delicioasa de pe blogul lui Teo, sarumana!

Am facut-o exact ca in reteta, a iesit foarte buna, desi eu sunt pretentioasa tare la mancarea de mazare. Totusi, data viitoare o voi face putin mai zemoasa, imi place sa inmoi painea in mancare:) dar chiar si asa, va recomand din toata inima aceasta reteta. Eu am incercat foarte multe, dar sincer nu prea m-au atras. Cand am vazut-o pe aceasta fara morcovi, ardei, cum am vazut prin alte carti si siteuri am spus ca sigur e ceva ciudat, dar am riscat si bine am facut. Serviti-o cu o salata de vara cu otet balsamic si un pahar de vin alb. Merg de minune!

Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa. Adaugati faina cu lingurita de boia si amestecati bine pana acestea sunt incorporate. Puneti mazarea si bulionul, amestecati usor si lasati sa dea in clocot 5 minute. Daca nu aveti suc de rosii, puteti pune bulion indoit cu apa. Stingeti cu lapte, amestecati pana devine un sos grosut. Daca este prea gros, puneti supa de pui sau putin vin alb pana ajunge la consistenta care va place. Daca vreti sa fie mai dulce, puneti mai mult lapte, daca vreti mai acrisor, puneti mai mult suc de rosii. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Adaugati o legatura de marar tocata.

Intre timp, taiati carnea de pui cubulete, asezonati cu un mix de friptura de pui sau sare si piper daca nu aveti asa ceva, apoi prajiti-o la grill intr-o tigaie de teflon fara ulei. Cand acesta este gata, adaugati-l in mazare si mai lasati sa dea intr-un clocot. Puneti capacul dupa ce ati luat de pe foc pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise