autor:

Eileen

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu piept de pui

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
400g mazare congelata, Un piept pui, O ceapa mica, 1 lingurita boia dulce/iute cum preferati, 2 linguri faina, 300ml lapte, 75ml suc de rosii, Sare, piper, Marar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Cat imi place mazarea... mai ales cum o face un unchi de-al meu, de as manca doar asta un an de zile si tot nu m-as satura. Din pacate nu am reteta de la el, o pazeste ca pe ochii din cap, dar tot o voi scoate intr-o zi:) intre timp, ne delectam cu aceasta reteta foarte delicioasa de pe blogul lui Teo, sarumana!

Am facut-o exact ca in reteta, a iesit foarte buna, desi eu sunt pretentioasa tare la mancarea de mazare. Totusi, data viitoare o voi face putin mai zemoasa, imi place sa inmoi painea in mancare:) dar chiar si asa, va recomand din toata inima aceasta reteta. Eu am incercat foarte multe, dar sincer nu prea m-au atras. Cand am vazut-o pe aceasta fara morcovi, ardei, cum am vazut prin alte carti si siteuri am spus ca sigur e ceva ciudat, dar am riscat si bine am facut. Serviti-o cu o salata de vara cu otet balsamic si un pahar de vin alb. Merg de minune!



Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa. Adaugati faina cu lingurita de boia si amestecati bine pana acestea sunt incorporate. Puneti mazarea si bulionul, amestecati usor si lasati sa dea in clocot 5 minute. Daca nu aveti suc de rosii, puteti pune bulion indoit cu apa. Stingeti cu lapte, amestecati pana devine un sos grosut. Daca este prea gros, puneti supa de pui sau putin vin alb pana ajunge la consistenta care va place. Daca vreti sa fie mai dulce, puneti mai mult lapte, daca vreti mai acrisor, puneti mai mult suc de rosii. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Adaugati o legatura de marar tocata.

Intre timp, taiati carnea de pui cubulete, asezonati cu un mix de friptura de pui sau sare si piper daca nu aveti asa ceva, apoi prajiti-o la grill intr-o tigaie de teflon fara ulei. Cand acesta este gata, adaugati-l in mazare si mai lasati sa dea intr-un clocot. Puneti capacul dupa ce ati luat de pe foc pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Supa de mazare cu piept de pui, orez si zdrente de ou

Supa de mazare cu piept de pui, orez si zdrente de ou

Punem apa impreuna cu pieptul de pui si praful de sare la fiert. Lasam pana se fierbe pieptul ,timp

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Mazare cu piept de pui

Mazare cu piept de pui

Se taie puiul cubulete si se pune la prajit in ulei incins. Se toaca ceapa, se taie morcovul cubulete

11 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2014

    am gatit-o azi ,foarte buna,multumesc.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 400g mazare congelata
  • Un piept pui
  • O ceapa mica
  • 1 lingurita boia dulce/iute cum preferati
  • 2 linguri faina
  • 300ml lapte
  • 75ml suc de rosii
  • Sare
  • piper
  • Marar

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

am gatit-o azi ,foarte buna,multumesc.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftea in stil arab