autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu pui

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2012

Ingrediente
4 pulpe de pui, 7-8 felii subtiri de bacon, vreo 800 gr mazare verde, o ceapa, 300 gr rosii cherry, 1/2 cana suc de rosii, sare si piper proaspat macinat, frunze dafin, ulei masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune, pana ce carnea e tare la atingere, dar nu trebuie sa fie fiarta. Scoateti-o si lasati-o putin la racorit.
Luati fiecare bucata de carne si o inveliti in fasiile de bacon. Intr-un vas jena sau ceva termoizolant puneti o bucata de folie de aluminiu, dubla decat lungimea tavii. Puneti in ea bucatile de carne invelite in bacon crud, stropiti-le cu ulei de masline si presarati sare si piper proaspat macinat. Inveliti-le in restul de folie de aluminiu, astfel incat sa aveti un pachet compact. Predati tava cuptorului, incalzit la 180grade si lasati acolo cam jumatate de ora. Scoateti tava si incercati sa scoateti cu grija sa nu va frigeti, folia de aluminiu, lasand in tava doar bucatile de carnita.
Separat tocati ceapa si caliti-o in putin ulei, adaugati apoi mazarea si apa rece pana o acopera si lasati la foc potrivit pana e aproape fiarta si apa scazuta.
Turnati mazarea in tava cu carne, puneti rosiile cherry (intregi daca sunt mici, daca sunt mai maricele taiati-le in doua-patru), cana de suc de rosii, sare, piper si frunzele de dafin. Dati iar la cuptor inca vreo jumatate de ora pana ce tot acest amestec devine scazut, gustos si toata casa miroase a mancare calda si imbietoare. Mmmm.....
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu pui

Mazare cu pui

Spalam pulpele de pui , le taiem pe jumatate si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand incep

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui

mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui

se spala pieptul de pui, se taie cubulete, se pune in ulei si-l inabusim putin, dupa care punem ceapa

2 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 7-8 felii subtiri de bacon
  • vreo 800 gr mazare verde
  • o ceapa
  • 300 gr rosii cherry
  • 1/2 cana suc de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • frunze dafin
  • ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Craticioara cu cartofi si crenvusti