autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
1ceapa,3 catei de usturoi, rosii,200ml smantana lichida,500gr.mazare congelata,400gr.bucati de carne,100gr.bacon(slanina cu carne,carnat sau afumatura),1dl.vin alb,1Lt apa(mai mult sau mai putin),2-4 oua,sare sau vegeta,boia optional,piper,patrunjel,cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit in ulei la foc mediu.Se adauga baconul si carnea se condimenteaza cu vegeta,boia optional,piper,se amesteca si se lasa putin.Se adauga rosiile tocate fara pielita,se lasa putin si se pune vinul.Se pune capac.Cand sa evaporat alcoolul se adauga apa(eu am pus 1,5Lt apa pt ca i-mi place mai multa zeama).Se lasa sa fiarba.Cand incepe sa fiarba se pune mazarea si se mai lasa 10 min.la foc mic.Se mai condimenteaza daca e nevoie.Spre sfarsit se sparg ouale direct in oala ca pt. oua ochiuri.Se adauga smantana,patrunjelul si cimbrul,si se mai lasa putin.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare in vin si bacon cu oua romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!

Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!

Ardeii se spala, se curata de cotoare. Dovleceii se spala se curata, se taie in doua daca sunt mai

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci la Multicooker

Pilaf cu ciuperci la Multicooker

1. Ceapa taiata marunt se adauga in vas impreuna cu 2, 3 linguri de ulei. Se apasa butonul MENU si

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Sincer....nu am facut niciodata asa,dar am sa incerc sa vad ce gust are.Cu vin si oua,nu am facut niciodata,dar cu smantana da si mi-a placut.Felicitari pentru reteta.Omul cat traieste invata.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Ce arome!!!!!!!!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Delicioasa,cred ca merge si fara ochiuri romanesti,nu imi plac..........Felicitari pentru reteta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      E a doua oara cand o fac cu vin,si chiar iasa f buna.Multumesc pt.comentari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Bun,bun,bun...Si mie imi place sa adaug un piculet de vin...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Arata tare bine.........trebuie sa fie f gustoasa.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Cam asa pregatesc si eu mazarea, insa fara vin!E foarte buna!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Interesanta reteta! Imi place foarte milt mazarea asa ca aceasta reteta va fi urmatoarea pe lista de meniu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1ceapa,3 catei de usturoi, rosii,200ml smantana lichida,500gr.mazare congelata,400gr.bucati de carne,100gr.bacon(slanina cu carne,carnat sau afumatura),1dl.vin alb,1Lt apa(mai mult sau mai putin),2-4 oua,sare sau vegeta,boia optional,piper,patrunjel,cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Sincer....nu am facut niciodata asa,dar am sa incerc sa vad ce gust are.Cu vin si oua,nu am facut niciodata,dar cu smantana da si mi-a placut.Felicitari pentru reteta.Omul cat traieste invata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi cu bacon si ciuperci