Reteta postata pe: 04 martie 2010
Ingrediente
1ceapa,3 catei de usturoi,2 rosii,200ml smantana lichida,500gr.mazare congelata,400gr.bucati de carne,100gr.bacon(slanina cu carne,carnat sau afumatura),1dl.vin alb,1Lt apa(mai mult sau mai putin),2-4 oua,sare sau vegeta,boia optional,piper,patrunjel,cimbru.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit in ulei la foc mediu.Se adauga baconul si carnea se condimenteaza cu vegeta,boia optional,piper,se amesteca si se lasa putin.Se adauga rosiile tocate fara pielita,se lasa putin si se pune vinul.Se pune capac.Cand sa evaporat alcoolul se adauga apa(eu am pus 1,5Lt apa pt ca i-mi place mai multa zeama).Se lasa sa fiarba.Cand incepe sa fiarba se pune mazarea si se mai lasa 10 min.la foc mic.Se mai condimenteaza daca e nevoie.Spre sfarsit se sparg ouale direct in oala ca pt. oua ochiuri.Se adauga smantana,patrunjelul si cimbrul,si se mai lasa putin.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare in vin si bacon cu oua romanesti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
E a doua oara cand o fac cu vin,si chiar iasa f buna.Multumesc pt.comentari!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
Bun,bun,bun...Si mie imi place sa adaug un piculet de vin...
Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
Arata tare bine.........trebuie sa fie f gustoasa.
violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
Cam asa pregatesc si eu mazarea, insa fara vin!E foarte buna!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
Interesanta reteta! Imi place foarte milt mazarea asa ca aceasta reteta va fi urmatoarea pe lista de meniu!