autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Mazare noua cu carne de manzat

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
1 ½ mazare noua, 500g carne de manzat, 1 lingura ulei, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura marar proaspat, 1 lingura pasta de tomate, sare dupa gust, 1 lingura zahar-optional, 1 lingurita faina de orez

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucatele si se rumeneste in ulei,apoi se adauga ceapa tocata marunt,se amesteca putin,se toarna apa sau supa de carne,se potriveste de sare.Se lasa sa fiarba acoperit cu capac si cu focul mic pana ce carnea este aproape facuta.Se adauga mazarea si se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute.Se pune pasta de tomate si lingurita de faina de orez diluata cu putina apa sa se ingroase sosul.Se mai lasa pe foc 5 minute,apoi(cine doreste poate adauga zahar) se adauga mararul proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare noua cu carne de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu

Cordon bleu

Curatam pieptul de pui de piele si il taiem felii ca de snitel, il batem putin cu un ciocan de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Carnea se taie bucatele si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.Adaugam in

24 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Delicioasa si aspectuoasa. Eu pun marar la mancarea de mazare cu sos alb; mi-ai dat o idee buna sa o folosesc si la mancarea de mazare cu sos de rosii.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    La noi nu a aparut inca mazarea noua, asa ca salivez la maxim, mai ales ca a ta arata excelent.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 mai 2010

    Mazare noua si mult marar .............un deliciu.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      I-mi place mult mazãrea,a ta aratã super!de anii buni nu am gãtit cu mazãre "adevãratã",in comert gãsesc congelatã s-au la cutie...am observat cã i-ti pace mãrarul,si mie dar sotului nu ii place...când eram acasã bunica i-mi fãcea tot timpul sos de mãrar cu cartofi noi,hmmm ce bun! Felicitãri!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Hai Sidy,ca te astept. Ma bucur ca va place si va multumesc de comentarii.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      1 ½ mazare noua - 1 ½ ce? Trebuie precizat la ingrediente

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Minunata papica ai facut Silvye ! Tu sti ca mie imi place mazarea verde facuta oricum, dar a ta arata foarte bine... Vin la o portie daca ti-a mai ramas ceva....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Tare buna trebuie sa fie cu mazare proaspata! Pun si eu o portie mare, dar din mazare congelata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Imi place mazarea tare mult,iar mancarica ta arata super bine...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Cat de buna este cu mazare proaspata!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte buna.....prezentarea f. frumoasa....

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Delicios! Am salvato în cartea mea de rețete.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Ft bine arata si cred ca este ft buna!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      mi sa facut o pofta de mazare sigur o sa fac incerc reteta ta FELICITARI!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Sant si oameni carora nu le place mazarea , ( am pe cineva in famile ), reteta aceasta si modul tau de prezentare, sper sa le schimbe optiunea !!!! . A fost unul din motivele pentru care am salvat-o !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Frumoasa prezentare si foarte gustoasa mincare *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ mazare noua
  • 500g carne de manzat
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare dupa gust
  • 1 lingura zahar-optional
  • 1 lingurita faina de orez

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si aspectuoasa. Eu pun marar la mancarea de mazare cu sos alb; mi-ai dat o idee buna sa o folosesc si la mancarea de mazare cu sos de rosii.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Stufat de curcan