autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mazare scazuta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
400 g mazare, o ceapa, ulei, 4 linguri de faina, un pahar mic de bulion, sare, apa, 2-3 frunze de dafin, smantana (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

118 voturi

Mod de preparare

Se prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa acopere mazarea. Se adauga sarea si frunzele de dafin. Se lasa la fiert cateva minute, timp in care separat se prajeste faina in ulei. Dupa ce a fiert mazarea se adauga faina prajita (care se stinge cu putin sos de pe mazare) si smantana.
Se poate servi si cu friptura de pui sau cu carnaciori prajiti
Se prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa acopere mazarea. Se adauga s
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare scazuta" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Limba cu mazare scazuta

Limba cu mazare scazuta

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

16 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cina usoara si delicioasa de vara

Cina usoara si delicioasa de vara

Vinetei, dovlecelului, castravetelui si morcovilor li se taie extremitatile (nu e necesar pentru

5 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mark Gaming , 16 ianuarie 2014

    foarte bn

  • Fara foto

    Ungur Simion , 13 decembrie 2013

    e buna si usor de preparat

  • Fara foto

    Simona Boldea , 29 octombrie 2013

    foarte bn

    • Fara foto

      Maria Bugar , 29 octombrie 2013

      super

    • Fara foto

      Petru Iulian , 02 septembrie 2013

      Imi place!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Super !

    • Fara foto

      angi , 22 martie 2010

      nu trebuie sa prajiti faina, amestecati-o cu putina apa si adaugati-o dupa ce s-a fiert mazarea.arata bine in rest

    • Fara foto

      gabi , 16 martie 2010

      sooper reteta:)))

    • Fara foto

      achim gina , 12 noiembrie 2009

      de ce prajiti faina

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Delicioasa atat simpla cat si cu carnita.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Mazarea este delicioasa, mai ales ca este dulceaga.

    • Fara foto

      mihaela , 21 iulie 2008

      mazarea scazuta iese extrem de delicioasa daca dupa ce s-a calit ceapa se adauga bucati de costita afumata . cand acestea s-au prajit suficient se adauga mazarea si se continua dupa reteta de mai sus.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

118 voturi

Ingrediente

  • 400 g mazare
  • o ceapa
  • ulei
  • 4 linguri de faina
  • un pahar mic de bulion
  • sare
  • apa
  • 2-3 frunze de dafin
  • smantana (facultativ)

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive