autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mazare scazuta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
400 g mazare, o ceapa, ulei, 4 linguri de faina, un pahar mic de bulion, sare, apa, 2-3 frunze de dafin, smantana (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

118 voturi

Mod de preparare

Se prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa acopere mazarea. Se adauga sarea si frunzele de dafin. Se lasa la fiert cateva minute, timp in care separat se prajeste faina in ulei. Dupa ce a fiert mazarea se adauga faina prajita (care se stinge cu putin sos de pe mazare) si smantana.
Se poate servi si cu friptura de pui sau cu carnaciori prajiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare scazuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Limba cu mazare scazuta

Limba cu mazare scazuta

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

16 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Cartofii bine spălați, necurățați de coajă, se pun la fiert în apă rece, până sunt aproape

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mark Gaming , 16 ianuarie 2014

    foarte bn

  • Fara foto

    Ungur Simion , 13 decembrie 2013

    e buna si usor de preparat

  • Fara foto

    Simona Boldea , 29 octombrie 2013

    foarte bn

    • Fara foto

      Maria Bugar , 29 octombrie 2013

      super

    • Fara foto

      Petru Iulian , 02 septembrie 2013

      Imi place!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Super !

    • Fara foto

      angi , 22 martie 2010

      nu trebuie sa prajiti faina, amestecati-o cu putina apa si adaugati-o dupa ce s-a fiert mazarea.arata bine in rest

    • Fara foto

      gabi , 16 martie 2010

      sooper reteta:)))

    • Fara foto

      achim gina , 12 noiembrie 2009

      de ce prajiti faina

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Delicioasa atat simpla cat si cu carnita.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Mazarea este delicioasa, mai ales ca este dulceaga.

    • Fara foto

      mihaela , 21 iulie 2008

      mazarea scazuta iese extrem de delicioasa daca dupa ce s-a calit ceapa se adauga bucati de costita afumata . cand acestea s-au prajit suficient se adauga mazarea si se continua dupa reteta de mai sus.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

118 voturi

Ingrediente

  • 400 g mazare
  • o ceapa
  • ulei
  • 4 linguri de faina
  • un pahar mic de bulion
  • sare
  • apa
  • 2-3 frunze de dafin
  • smantana (facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pipota cu ciuperci