autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Mazare sote cu rasol de jambon

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 500 g boabe mazare tanara, 700-800 g jambon crud (ciolan), 2 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 ardei gras rosu, 1 legatura verdeata marar, patrunjel, 20 ml ulei sau unt cat o nuca, 1-2 lingurite faina, 1 lingurita zahar, sare, piper, optional 1 lingurita concentrat pui, ciuperci sau legume

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se curata, parleste, rade si spala jambonul. Se pune la fiert carnea in 2-3 l apa rece cu putina sare, cu o ceapa, morcovul si patrunjelul si se fierbe bine cu capac la foc mic (sau in oala de fiert sub presiune).
Separat caliti cealalta ceapa tocata si mazarea in putin ulei sau unt, apoi adaugati putina zeama de la carne si mai fierbeti-o cu capac la foc mic pana este foarte moale si scade zeama (30-40 minute). Adaugati marar tocat, concentratul, faina desfacuta in apa, zaharul, putin piper si amestecati bine. In 2-3 minute soteul este gata.
Dupa ce a fiert bine carnea (60-80 minute), o scoateti din zeama, o desfaceti de pe oase, o asezati pe un platou si o garnisiti cu felii de morcov fiert, marar, fisiute foarte subtiri de ardei rosu, ardei iute, etc.
Langa carne asezati mazarea cu o lingura sau un polonic in cateva gramajoare, eventual pe portii, pentru cate persoane sunt la masa. Garnisiti cu verdeata, rosii, morcov fiert, etc. (Cu zeama ramasa de la carne puteti face o ciorba).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare sote cu rasol de jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita

Sarmalute banatene in foi de vita

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    yo , 30 noiembrie 2009

    Numai buna de mancat .Pofta buna!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Multumesc mult. Ma bucur ca va place. Da, jambonul este una dintre ... legumele mele preferate. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Buneee legumele...mai ales...jambonul!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Ce bine arata!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Arata senzational si cred ca este si foarte gustoasa,dupa cum arata ingredientele.....mi s-a facut o foame instantaneu,draga Doina, ai o prezentare de m-ai data gata.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 500 g boabe mazare tanara
  • 700-800 g jambon crud (ciolan)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 legatura verdeata marar
  • patrunjel
  • 20 ml ulei sau unt cat o nuca
  • 1-2 lingurite faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • optional 1 lingurita concentrat pui
  • ciuperci sau legume

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu usturoi