Mazare sote cu rasol de jambon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mazare sote cu rasol de jambon

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 500 g boabe mazare tanara
  • 700-800 g jambon crud (ciolan)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 legatura verdeata marar, patrunjel
  • 20 ml ulei sau unt cat o nuca
  • 1-2 lingurite faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper, optional 1 lingurita concentrat pui, ciuperci sau legume

Mod de preparare

Se curata, parleste, rade si spala jambonul. Se pune la fiert carnea in 2-3 l apa rece cu putina sare, cu o ceapa, morcovul si patrunjelul si se fierbe bine cu capac la foc mic (sau in oala de fiert sub presiune).

Separat caliti cealalta ceapa tocata si mazarea in putin ulei sau unt, apoi adaugati putina zeama de la carne si mai fierbeti-o cu capac la foc mic pana este foarte moale si scade zeama (30-40 minute). Adaugati marar tocat, concentratul, faina desfacuta in apa, zaharul, putin piper si amestecati bine. In 2-3 minute soteul este gata.

Dupa ce a fiert bine carnea (60-80 minute), o scoateti din zeama, o desfaceti de pe oase, o asezati pe un platou si o garnisiti cu felii de morcov fiert, marar, fisiute foarte subtiri de ardei rosu, ardei iute, etc.

Langa carne asezati mazarea cu o lingura sau un polonic in cateva gramajoare, eventual pe portii, pentru cate persoane sunt la masa. Garnisiti cu verdeata, rosii, morcov fiert, etc. (Cu zeama ramasa de la carne puteti face o ciorba).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise