autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mazare verde cu sos de vin

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg de mazare (e foarte buna si congelata), 4 rosii sau 3 linguri de bulion, 1 lingura faina alba, 3 cepe, 1 morcov, o bucata de telina, 1 patrunjel, 1 pahar de vin alb, ulei, sare, piper, boia si 1 legatura de marar

Dificultate: Medie Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Se fierbe mazarea in apa cu sare 20 de minute. in acest timp, preparam sosul de vin. Calim in ulei, la foc mic, ceapa taiata marunt, si radacinoasele, curatate spalate si date prin razatoarea cu ochiuri mici, adaugam faina si stingem compozitia cu apa. Punem , apoi, vinul si rosiile (fara pielita), taiate cubulete sau bulionul si lasam sa mai dea cateva clocote.Cand mazarea este fiarta, o strecuram si punem peste ea sosul de vin.Continuam fierberea la foc mic pentru a obtine consistenta dorita, Saram piperam si prafuim cu boia, totul dupa gust. Adaugam mararul si gata putem servi cu placere !!!CINE MANANCA NU STIE , STIE CINE GATESTE !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare verde cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich cald cu cartofi

Sandwich cald cu cartofi

Se rad marunt cartofii, ceapa, patrunjelul, se adauga sare, piper, cimbru, scortisoara dupa gust

29 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas de fasole verde cu carnati

Papricas de fasole verde cu carnati

Se curata si taie marunt ceapa, ardeiul si rosia si se pun la calit in putin ulei.Se amesteca sa

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Am folosit mazare congelata, din cauza asta nu folosesc apa in care am fiert-o !!- raspuns pentru Camelia Grosu

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Interesanta reteta, dar de ce arunci apa de la mazarea fiarta cand acolo sunt toate vitaminele nu inteleg?

Dificultate

Medie

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de mazare (e foarte buna si congelata)
  • 4 rosii sau 3 linguri de bulion
  • 1 lingura faina alba
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • o bucata de telina
  • 1 patrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia si 1 legatura de marar

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mincare de”mulukhie”,fara carne(specific arab)