autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mazare verde cu sos de vin

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg de mazare (e foarte buna si congelata), 4 rosii sau 3 linguri de bulion, 1 lingura faina alba, 3 cepe, 1 morcov, o bucata de telina, 1 patrunjel, 1 pahar de vin alb, ulei, sare, piper, boia si 1 legatura de marar

Dificultate: Medie Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Se fierbe mazarea in apa cu sare 20 de minute. in acest timp, preparam sosul de vin. Calim in ulei, la foc mic, ceapa taiata marunt, si radacinoasele, curatate spalate si date prin razatoarea cu ochiuri mici, adaugam faina si stingem compozitia cu apa. Punem , apoi, vinul si rosiile (fara pielita), taiate cubulete sau bulionul si lasam sa mai dea cateva clocote.Cand mazarea este fiarta, o strecuram si punem peste ea sosul de vin.Continuam fierberea la foc mic pentru a obtine consistenta dorita, Saram piperam si prafuim cu boia, totul dupa gust. Adaugam mararul si gata putem servi cu placere !!!CINE MANANCA NU STIE , STIE CINE GATESTE !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare verde cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati la cuptor

Cartofi gratinati la cuptor

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la prajit cateva minute, cat sa se inmoaie, nu sa

23 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Am folosit mazare congelata, din cauza asta nu folosesc apa in care am fiert-o !!- raspuns pentru Camelia Grosu

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Interesanta reteta, dar de ce arunci apa de la mazarea fiarta cand acolo sunt toate vitaminele nu inteleg?

Dificultate

Medie

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de mazare (e foarte buna si congelata)
  • 4 rosii sau 3 linguri de bulion
  • 1 lingura faina alba
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • o bucata de telina
  • 1 patrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia si 1 legatura de marar

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sote de mazare cu sos alb