autor:

ElaTheAngel

» » Mancaruri cu carne

Meat balls alla Ela

Autor: ElaTheAngel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ElaTheAngel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
1 kg pulpa de porc fara os sau carne tocata, 1 ardei gras, 1 ceasca de orez, 4-5 cepe, 1 ou, 1 litru bulion sau pasta de tomate, 1-2 foi de dafin, cimbru, busuioc, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit intr-o tigaie de teflon(eu nu incing uleiul pentru ca am citit
ca este mai sanatos sa calesti ceapa in ulei neincins). Se amesteca ceapa sa nu se arda si cand incepe sa sticleasca se adauga cateva linguri de bulion. Se mai lasa putin si apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se spala carnea, se lasa la scurs, apoi se taie in cuburi si se trece de 3-4 ori prin masina de tocat. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa calita(care acum este rece), cu ceasca de orez si cu un ou, si apoi se adauga sare, piper, cimbru si busuioc dupa gust. Dupa ce s-a amestecat bine se fac bilute de carne care mai apoi se vor pune la foc in sos. Intr-o oala se pune restul de bulion, 1-1,5 l apa, foile de dafin, ardeiul gras tocat sau taiat in 4(eu il tai in 4 pentru ca la mine in familie nimeni nu mananca ardeiul gras) si sare, piper, cimbru si busuioc dupa gust. Cand sosul incepe sa clocoteasca se pun bilutele de carne usor pentru a nu se sparge. Se mai lasa sa fiarba la foc mic cam o ora . Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Meat balls alla Ela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1300 lei
3299.99 lei
1999.99 lei

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc fara os sau carne tocata
  • 1 ardei gras
  • 1 ceasca de orez
  • 4-5 cepe
  • 1 ou
  • 1 litru bulion sau pasta de tomate
  • 1-2 foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ElaTheAngel
Mici proaspeti cu carne de oaie

Mici proaspeti cu carne de oaie

Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu 2 linguri de apa. Se spala carnea, se lasa la

31 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Bun, bun.

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu ardei si piure de cartofi