autor:

ElaTheAngel

» » Mancaruri cu carne

Meat balls alla Ela

Autor: ElaTheAngel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ElaTheAngel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
1 kg pulpa de porc fara os sau carne tocata, 1 ardei gras, 1 ceasca de orez, 4-5 cepe, 1 ou, 1 litru bulion sau pasta de tomate, 1-2 foi de dafin, cimbru, busuioc, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit intr-o tigaie de teflon(eu nu incing uleiul pentru ca am citit
ca este mai sanatos sa calesti ceapa in ulei neincins). Se amesteca ceapa sa nu se arda si cand incepe sa sticleasca se adauga cateva linguri de bulion. Se mai lasa putin si apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se spala carnea, se lasa la scurs, apoi se taie in cuburi si se trece de 3-4 ori prin masina de tocat. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa calita(care acum este rece), cu ceasca de orez si cu un ou, si apoi se adauga sare, piper, cimbru si busuioc dupa gust. Dupa ce s-a amestecat bine se fac bilute de carne care mai apoi se vor pune la foc in sos. Intr-o oala se pune restul de bulion, 1-1,5 l apa, foile de dafin, ardeiul gras tocat sau taiat in 4(eu il tai in 4 pentru ca la mine in familie nimeni nu mananca ardeiul gras) si sare, piper, cimbru si busuioc dupa gust. Cand sosul incepe sa clocoteasca se pun bilutele de carne usor pentru a nu se sparge. Se mai lasa sa fiarba la foc mic cam o ora . Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Meat balls alla Ela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Se spala bucatile de piept de pui, se sterg de apa , se taie in felii de snitele se pudreaza cu sare

9 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe in foietaj

Pulpe in foietaj

Asezi o bucata de cabanos in locul osului pulpei, prinzi cu o scobitoare, treci printr-un sos obtinut

43 voturi    21 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc fara os sau carne tocata
  • 1 ardei gras
  • 1 ceasca de orez
  • 4-5 cepe
  • 1 ou
  • 1 litru bulion sau pasta de tomate
  • 1-2 foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ElaTheAngel
Mici proaspeti cu carne de oaie

Mici proaspeti cu carne de oaie

Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu 2 linguri de apa. Se spala carnea, se lasa la

23 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Bun, bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Orez cu pui