Se taie capetele fileurilor obtinandu-se, astfel, 2 suluri lungi de 23-24 cm. (Capetele se toaca ulterior pentru umplutura.) Se cresteaza fileurile pe mijloc, pe toata lungimea, taietura ajungand pana la 1/4 din diametru, se deschid si se bat, pana ce suprafata lor s-a dublat. La sfarsit, se bat bine si marginile, ca sa fie cat mai plate.
Se caleste ceapa in jumatate din grasime, pana ce devine sticloasa, apoi se scoate din tigaie, se adauga grasimea ramasa si se caleste spanacul.
Se amesteca carnea tocata (inclusiv capetele fileurilor), ceapa, spanacul, patrunjelul, oul, sarea si cimbrul si se condimenteaza cu nucsoara si piper de Cayenne.
Se sareaza si se pipereaza fileurile, se acopera cu un strat de umplutura; se ruleaza si se apasa ca sa se lipeasca bine capetele. Se leaga cu sfoara subtire de bucatarie si li se mai da un praf de sare si piper (pe dinafara).
Se-ncinge cuptorul la 175gr.. Se incinge uleiul impreuna cu untul intr-o tigaie, se prajeste usturoiul si, cand s-a rumenit, se scoate din tigaie si in locul lui se pun fileurile rulate si se prajesc pe toate partile.
Se acopera tigaia, se da la cuptor si se lasa carnea sa se fragezeasca 45 de minute, stropind-o din cand in cand cu sos. Se ia capacul si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca bine.
Se indeparteaza sfoara, se taie fileurile in 12 felii si se servesc pe un strat de cartofi prajiti.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii