Medalioane de porc cu umplutura de spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 fileuri de porc (de 350-400 g fiecare),
  • 25 g unt,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper negru,
  • 1 catel de usturoi presat.
  • Pentru umplutura: 1 ceapa taiata marunt,
  • 40 g unt,
  • 1 punga mica (150 g) de spanac decongelat,
  • 175 g carne de porc (tocata),
  • putin patrunjel verde tocat marunt,
  • 1 ou batut,
  • sare,
  • piper negru,
  • 1 crenguta cimbru verde (sau 1 priza cimbru uscat),
  • 1 priza nucsoara,
  • 1 priza piper de Cayenne.

Mod de preparare

Se taie capetele fileurilor obtinandu-se, astfel, 2 suluri lungi de 23-24 cm. (Capetele se toaca ulterior pentru umplutura.) Se cresteaza fileurile pe mijloc, pe toata lungimea, taietura ajungand pana la 1/4 din diametru, se deschid si se bat, pana ce suprafata lor s-a dublat. La sfarsit, se bat bine si marginile, ca sa fie cat mai plate.

Se caleste ceapa in jumatate din grasime, pana ce devine sticloasa, apoi se scoate din tigaie, se adauga grasimea ramasa si se caleste spanacul.

Se amesteca carnea tocata (inclusiv capetele fileurilor), ceapa, spanacul, patrunjelul, oul, sarea si cimbrul si se condimenteaza cu nucsoara si piper de Cayenne.

Se sareaza si se pipereaza fileurile, se acopera cu un strat de umplutura; se ruleaza si se apasa ca sa se lipeasca bine capetele. Se leaga cu sfoara subtire de bucatarie si li se mai da un praf de sare si piper (pe dinafara).

Se-ncinge cuptorul la 175gr.. Se incinge uleiul impreuna cu untul intr-o tigaie, se prajeste usturoiul si, cand s-a rumenit, se scoate din tigaie si in locul lui se pun fileurile rulate si se prajesc pe toate partile.

Se acopera tigaia, se da la cuptor si se lasa carnea sa se fragezeasca 45 de minute, stropind-o din cand in cand cu sos. Se ia capacul si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca bine.

Se indeparteaza sfoara, se taie fileurile in 12 felii si se servesc pe un strat de cartofi prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise