autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Medalioane de porc cu umplutura de spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 fileuri de porc (de 350-400 g fiecare), , 25 g unt, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper negru, , 1 catel de usturoi presat., Pentru umplutura: 1 ceapa taiata marunt, , 40 g unt, , 1 punga mica (150 g) de spanac decongelat, , 175 g carne de porc (tocata), , putin patrunjel verde tocat marunt, , 1 ou batut, , sare, , piper negru, , 1 crenguta cimbru verde (sau 1 priza cimbru uscat), , 1 priza nucsoara, , 1 priza piper de Cayenne.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie capetele fileurilor obtinandu-se, astfel, 2 suluri lungi de 23-24 cm. (Capetele se toaca ulterior pentru umplutura.) Se cresteaza fileurile pe mijloc, pe toata lungimea, taietura ajungand pana la 1/4 din diametru, se deschid si se bat, pana ce suprafata lor s-a dublat. La sfarsit, se bat bine si marginile, ca sa fie cat mai plate.
Se caleste ceapa in jumatate din grasime, pana ce devine sticloasa, apoi se scoate din tigaie, se adauga grasimea ramasa si se caleste spanacul.
Se amesteca carnea tocata (inclusiv capetele fileurilor), ceapa, spanacul, patrunjelul, oul, sarea si cimbrul si se condimenteaza cu nucsoara si piper de Cayenne.
Se sareaza si se pipereaza fileurile, se acopera cu un strat de umplutura; se ruleaza si se apasa ca sa se lipeasca bine capetele. Se leaga cu sfoara subtire de bucatarie si li se mai da un praf de sare si piper (pe dinafara).
Se-ncinge cuptorul la 175gr.. Se incinge uleiul impreuna cu untul intr-o tigaie, se prajeste usturoiul si, cand s-a rumenit, se scoate din tigaie si in locul lui se pun fileurile rulate si se prajesc pe toate partile.
Se acopera tigaia, se da la cuptor si se lasa carnea sa se fragezeasca 45 de minute, stropind-o din cand in cand cu sos. Se ia capacul si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca bine.
Se indeparteaza sfoara, se taie fileurile in 12 felii si se servesc pe un strat de cartofi prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de porc cu umplutura de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limbă cu măsline

Limbă cu măsline

Spălăm foarte bine limboiul în apă rece! Curățăm morcovii păstârnacul și ceapa și îi

11 voturi    5 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 fileuri de porc (de 350-400 g fiecare)
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • 1 catel de usturoi presat.
  • Pentru umplutura: 1 ceapa taiata marunt
  • 40 g unt
  • 1 punga mica (150 g) de spanac decongelat
  • 175 g carne de porc (tocata)
  • putin patrunjel verde tocat marunt
  • 1 ou batut
  • sare
  • piper negru
  • 1 crenguta cimbru verde (sau 1 priza cimbru uscat)
  • 1 priza nucsoara
  • 1 priza piper de Cayenne.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de porc cu ciuperci si cascaval