autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
3 medalioane de curcan, 1 cub de unt, zeama de la o lamaie, coaja de lamaie rasa, 1 lingurita de chimen, sare, piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam medalionele de curcan, le stergem cu un prosop de hartie. Asezam carnea de curcan intr-o tava yenna, punem peste carne sare, piper proaspat macinat, seminte de chimen, zeama de la o lamaie si cubuletul de unt il portionam peste carne. Dam carnea la cuptor pentru 35-40 de minute. In primele 20 de minute o lasam cu capac, sa se faca in putin abur si apoi scoatem capacul sa prinda un pic de crusta. Curcanul este o carne foarte frageda si merge foarte bine cu untul si lamaia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC

PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC

Se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie,adaugati ceapa si usturoiul sa se inmoaie timp de 3-4 min.Adaugati

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada de pui in crusta de alune

Rulada de pui in crusta de alune

Desfac peptul de pui, sa obtin o foaie dreptunghiulara. Bat pieptul de pui pana obtin o foaie subtire

140 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ella Mihaela , 12 septembrie 2013

    aspectos si delicios....

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    BRRAVOOOOOO!!!! nota 10 pentru utilizarea chimenului da un gust specific si interesant!!!!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Foarte apetisant.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Cred ca este tare gustos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Arata minunat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 medalioane de curcan
  • 1 cub de unt
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita de chimen
  • sare
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

murigneau (Chef de cuisine)

BRRAVOOOOOO!!!! nota 10 pentru utilizarea chimenului da un gust specific si interesant!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mancarica de ficatei