autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
3 medalioane de curcan, 1 cub de unt, zeama de la o lamaie, coaja de lamaie rasa, 1 lingurita de chimen, sare, piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam medalionele de curcan, le stergem cu un prosop de hartie. Asezam carnea de curcan intr-o tava yenna, punem peste carne sare, piper proaspat macinat, seminte de chimen, zeama de la o lamaie si cubuletul de unt il portionam peste carne. Dam carnea la cuptor pentru 35-40 de minute. In primele 20 de minute o lasam cu capac, sa se faca in putin abur si apoi scoatem capacul sa prinda un pic de crusta. Curcanul este o carne foarte frageda si merge foarte bine cu untul si lamaia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se amesteca cu orezul fiert, oua, ceapa data pe razatoare, sare si piper. Frunza de varza

117 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu salam

Mazare cu salam

Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa taiata marunt cu putina sare. Se adauga morcovul taiat rondele

11 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ella Mihaela , 12 septembrie 2013

    aspectos si delicios....

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    BRRAVOOOOOO!!!! nota 10 pentru utilizarea chimenului da un gust specific si interesant!!!!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Foarte apetisant.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Cred ca este tare gustos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Arata minunat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 medalioane de curcan
  • 1 cub de unt
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita de chimen
  • sare
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

murigneau (Chef de cuisine)

BRRAVOOOOOO!!!! nota 10 pentru utilizarea chimenului da un gust specific si interesant!!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura dobrogeana