Vinete in stil sardinian

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vinete in stil sardinian

Ingrediente

  • -1kg de vinete ( 3 bucati mari)
  • -4 sau 5 rosii
  • -3 catei de usturoi
  • -10 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • -o legatura de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Vinetele se spala, se sterg cu un servet si se taie rondele. Dupa ce ati terminat de taiat vinetele, cu ajutorul unui cutit, crestati fiecare bucata in parte.

Dupa ce le-ati crescat pe toate, se pun intr-o strecuratoare,se arunca sare peste ele si se amesteca. Se lasa in strecuratoare, pana le veti pune in tava.

Dupa ce ati pregatit vinetele, se lasa deoparte si se pregatesc rosiile. Asadar, rosiile se spala, se taie in patru si se scot semintele.

Dupa aceea se taie marunt, se rad peste ele, cateii de usturoi si patrunjelul. Se adauga 5 linguri de ulei de masline, sare si piper si se amesteca.

Dupa ce ati terminat cu rosiile, putem sa ne apucam de asamblarea lor, in tava. Asadar, incepem cu un strat de vinete.

Peste vinete punem rosii. Si continuam cu un strat de vinete, un strat de rosii, pana folosim toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de rosii.

Punem celelalte 5 linguri de ulei de masline peste vinete, punem folie deasupra tavii si dam tava in cuptorul preincalzit, pana vinetele sunt moi.

Se servesc calde, cu fripturica pe langa sau simple, cum doriti :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta