Ingrediente
Pentru aluat:, , 800g. faina,, 3 galbenusuri,, 120g. zahar pudra,, 500 ml. lapte,, 150 g. unt,, 25 g. drojdie,, 1 lingura de zahar tos,, 1 zahar vanilat,, coaja rasa de lamaie,, un praf de sare, Pentru umplutura:, , 550 g. branza de vaci,, 200 g. zahar,, 100 g. stafide,, 2 lingurite coaja rasa de lamaie,, 1 zahar vanilat, Pentru sirop:, , 50 ml. lapte,, 4 linguri mari de zahar
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
13 voturi
Mod de preparare
Apoi treptat se adauga faina. Cand s-a pus jumatate din faina,se bate bine fie cu mixerul, fie cu mana, sau in cel mai bun caz cu un aparat de framantat, pana face basici de aer. In final se adauga treptat si restul de faina, pana se obtine un aluat omogen.Se acopera vasul cu un prosop de bucatariesi se lasa la dospit 30-40 de minute, intr-un loc caldut si ferit de curenti da aer.
2.Se incinge cuptorul la 180C . Se infaineaza bine planseta sau blatul de bucatarie si se rastoarna aluatul.
3.Se intinde foaie groasa de 0,5 – 1 cm si se umple.Pentru umplutura de branza ,se amesteca ingredientele. Daca branza este foarte lichida de pun si 1-2 linguri de gris.
Se intinde aluatul, apoi pasta de branza si se presara stafidele.Se face sul si apoi se taie felii.
4.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza acesti melci cu branza la distanta intre ei pentru a nu se lipi.Se coc in cuptor preincalzit 40 de minute.Dupa 30 de minute, cand deja melcisorii sunt aproape gata, usor rumeni, se pensuleaza repede cu un sirop facut din lapte fierbinte si zahar. Acest sirop va fi absorbit de melcii calzi si ii va face cremosi si gustosi!Se reintroduce tava la cuptor pentru ultimele 10 minute, pana se coc complet. Trebuie sa fie rumeni bine si aluatul sa fie copt si la interior.
Pofta buna!
Nota:Am folosit reteta Dianei si Oanei de pe site-ul savoriurbane , carora le multumesc mult pentru idee.