autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

Melci cu branza

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, , 800g. faina,, 3 galbenusuri,, 120g. zahar pudra,, 500 ml. lapte,, 150 g. unt,, 25 g. drojdie,, 1 lingura de zahar tos,, 1 zahar vanilat,, coaja rasa de lamaie,, un praf de sare, Pentru umplutura:, , 550 g. branza de vaci,, 200 g. zahar,, 100 g. stafide,, 2 lingurite coaja rasa de lamaie,, 1 zahar vanilat, Pentru sirop:, , 50 ml. lapte,, 4 linguri mari de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care se adauga galbenusurile, untul moale, zaharul pudra si cel vanilat, coaja de lamaie si sarea.

Apoi treptat se adauga faina. Cand s-a pus jumatate din faina,se bate bine fie cu mixerul, fie cu mana, sau in cel mai bun caz cu un aparat de framantat, pana face basici de aer. In final se adauga treptat si restul de faina, pana se obtine un aluat omogen.Se acopera vasul cu un prosop de bucatariesi se lasa la dospit 30-40 de minute, intr-un loc caldut si ferit de curenti da aer.

2.Se incinge cuptorul la 180C . Se infaineaza bine planseta sau blatul de bucatarie si se rastoarna aluatul.
3.Se intinde foaie groasa de 0,5 – 1 cm si se umple.Pentru umplutura de branza ,se amesteca ingredientele. Daca branza este foarte lichida de pun si 1-2 linguri de gris.

Se intinde aluatul, apoi pasta de branza si se presara stafidele.Se face sul si apoi se taie felii.

4.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza acesti melci cu branza la distanta intre ei pentru a nu se lipi.Se coc in cuptor preincalzit 40 de minute.Dupa 30 de minute, cand deja melcisorii sunt aproape gata, usor rumeni, se pensuleaza repede cu un sirop facut din lapte fierbinte si zahar. Acest sirop va fi absorbit de melcii calzi si ii va face cremosi si gustosi!Se reintroduce tava la cuptor pentru ultimele 10 minute, pana se coc complet. Trebuie sa fie rumeni bine si aluatul sa fie copt si la interior.
Pofta buna!

Nota:Am folosit reteta Dianei si Oanei de pe site-ul savoriurbane , carora le multumesc mult pentru idee.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză

Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Melci cu branza dulce

Melci cu branza dulce

Aluatul: Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il

19 voturi    28 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 800g. faina,
  • 3 galbenusuri,
  • 120g. zahar pudra,
  • 500 ml. lapte,
  • 150 g. unt,
  • 25 g. drojdie,
  • 1 lingura de zahar tos,
  • 1 zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 550 g. branza de vaci,
  • 200 g. zahar,
  • 100 g. stafide,
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie,
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 50 ml. lapte,
  • 4 linguri mari de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Colaci de casa si japoneze