autor:

kati09

» » Prajituri

Melci cu cocos

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
- 500 g faina, - 200 g margarina, - 3 oua, - 20 g drojdie, - lapte, - 300 g zahar pudra, - 200 g fulgi de nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si 2-3 lingurite zahar, o acoperim cu un servet si lasam sa creasca la cald 10-15 minute.
Spargem ouale si separam albusul de galbenus. Amestecam faina cu drojdia, cele 3 galbenusuri si cele 200 g margarina. Framantam bine aluatul si mai adaugam treptat lapte caldut, pana cand obtinem un aluat de consistenta medie, care se intinde usor. Formam o bila din aluat, o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura.
Batem albusurile cu zaharul pudra, iar dupa aceea adaugam nuca de cocos.
Acum impartim bila de aluat in patru parti egale. Din fiecare parte intindem cate-o foaie subtire si ungem foaia cu compozitia cu nuca de cocos. Dupa aceea rulam foaia, iare ruloul obtinut vom taia felii de aprox. 3 cm grosime.
Asezam melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii asezam in cuptorul preincalzit si ii coacem la foc domol aprox. 15-20 minute. Sa avem grija sa nu-i coacem prea mult, pentru ca se intaresc. Cand s-au rumenit un pic, se pot scoate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul

1 vot    2 comentarii
45 min
Prajituri
Cheese and meringue

Cheese and meringue

Se amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Ce buni! Eu nu am facut cu nuca de cocos, dar sigur sunt deliciosi.

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    usor si delicios !

  • kati09

    kati09 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Da, sigur, umplutura se poate schimba, dupa preferintele fiecareia: nuca, mac, cacao, visine, etc. Am vazut poza cu melcii cu visine, par foarte gustoase, felicitari! Am sa incerc si eu!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Cred ca sunt deliciosi ! Si de umplut se pot umple cu orice vrei.....eu i-am umplut cu visine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 500 g faina
  • - 200 g margarina
  • - 3 oua
  • - 20 g drojdie
  • - lapte
  • - 300 g zahar pudra
  • - 200 g fulgi de nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buni! Eu nu am facut cu nuca de cocos, dar sigur sunt deliciosi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Clătite pufoase reţetă