autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Melci cu orez

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2005

Ingrediente
300 gr. carne de melci, 500 gr.orez, 1 morcov, 50 gr.unt sau ulei, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Melcii se soteaza 2-3 minute intr-o craticioara cu o lingura de ulei sau o bicatica de unt.Alegem si spalam foarte bine orezulPunem orezul la fiert impreuna cu sosul de la melci si restul de unt sau ulei si 900 ml.apa si sare dupa gust,.Se lasa sa fiarba 10 minute.Rasturnam apoi orezul intr-un vas termorezistent,apoi aranjam deasupra orezului melcii.adaugam piper dupa dorinta .Introducem vasul la cuptor la 170-180 gr.C pentru 30 de minute.Alaturi se poate servi un sos de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele se spala bine si se sareaza din timp, e bine sa-l lasam asa cateva ore. Recomand coacerea

26 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Hamsii prajite

Hamsii prajite

Pestele se curata de intestine si se spala foarte bine sub jet de apa rece.Se pune pestele intr-o

16 voturi    18 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. carne de melci
  • 500 gr.orez
  • 1 morcov
  • 50 gr.unt sau ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
MACROU LA CUPTOR