autor:

» » Mancaruri cu peste

Melci cu orez

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2005

Ingrediente
300 gr. carne de melci, 500 gr.orez, 1 morcov, 50 gr.unt sau ulei, sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Melcii se soteaza 2-3 minute intr-o craticioara cu o lingura de ulei sau o bicatica de unt.Alegem si spalam foarte bine orezulPunem orezul la fiert impreuna cu sosul de la melci si restul de unt sau ulei si 900 ml.apa si sare dupa gust,.Se lasa sa fiarba 10 minute.Rasturnam apoi orezul intr-un vas termorezistent,apoi aranjam deasupra orezului melcii.adaugam piper dupa dorinta .Introducem vasul la cuptor la 170-180 gr.C pentru 30 de minute.Alaturi se poate servi un sos de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. carne de melci
  • 500 gr.orez
  • 1 morcov
  • 50 gr.unt sau ulei
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste pane