autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Melci cu orez

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2005

Ingrediente
300 gr. carne de melci, 500 gr.orez, 1 morcov, 50 gr.unt sau ulei, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Melcii se soteaza 2-3 minute intr-o craticioara cu o lingura de ulei sau o bicatica de unt.Alegem si spalam foarte bine orezulPunem orezul la fiert impreuna cu sosul de la melci si restul de unt sau ulei si 900 ml.apa si sare dupa gust,.Se lasa sa fiarba 10 minute.Rasturnam apoi orezul intr-un vas termorezistent,apoi aranjam deasupra orezului melcii.adaugam piper dupa dorinta .Introducem vasul la cuptor la 170-180 gr.C pentru 30 de minute.Alaturi se poate servi un sos de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele se spala, se curata, se taie felii si se pune la scurs, apoi se sareaza, se aseaza in tava

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. carne de melci
  • 500 gr.orez
  • 1 morcov
  • 50 gr.unt sau ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Hamsi präjit