autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Melci in cochilie

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2005

Ingrediente
1 kg.melci cu cochilie,sau 400 gr.carne de melc si aproximativ 200 gr.cochilii de melci, 50 gr.de unt, 1kg.sare macinata, 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin, 1/2 lamaie, 4=5 catei de usturoi, 2 linguri ulei, sare,, , ,

Dificultate: Medie Timp: 1h

70 voturi

Mod de preparare

Daca procuram melcii proaspeti va trebui sa ii oparim cu apa si otet ( 1 pahar de otet la 1 litru de apa).Ii punem apoi la fiert 10-15 minute,dupa care ii racim in apa cu otet.Cu ajutorul unei furculite scoatem melcii din cochilie,apoi indepartam partea inchisa la culoare(intestinele).Ii trecem din nou prin apa si otet,pana aceasta iese limpede (cam 5-6 ape).Daca procuram melcii congelati si cochiliile uscate,vom avea grija sa spalam sub jet de apa fiecare cochilie de melc (acestea se pot fi folosite de mai multe ori).Usturoiul il zdrobim, apoi cu cele 2 linguri de ulei si putin piper il frecam pana devine ca o crema.Din aceasta compozitie adaugam cate putin in fiecare cochilie.Introducem apoi in fiecare cochilie cate o bucata de carne de melc,putin patrunjel,cateva picaturi zeama de lamaie si acoperim totul folosindu-ne de un cuti,t cu un strat de unt.Intr-o tava rasturnam sarea si o netezim.Asezam cochiliile de melc in asa fel incat partea deschisa sa fie indreptata in sus pentru a nu se risipi sosul,in tava.Se introduce tava la cuptor la 150 grade celsius pentru 30 de minute.Melcii in cochilie se servesc fierbinti alaturi de un sos de usturoi cu iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci in cochilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vitel cu fasole verde

Vitel cu fasole verde

Carnea se taie bucatele mici. Se curata legumele si se taie marunt apoi se pun la calit in ulei

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu rosii

Pui cu rosii

Puiul se taie bucati si se prajeste in ulei. Se scoate iar in grasimea ramasa se caleste ceapa tocata

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ILIKETOCOOK

    ILIKETOCOOK (Chef de cuisine) , 26 mai 2012

    Se pot manca orice fel de melci? Eu, de exemplu, am gradina plina de melci! Astept un raspuns. Multumesc anticipat!

Dificultate

Medie

Timp

1h

70 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.melci cu cochilie,sau 400 gr.carne de melc si aproximativ 200 gr.cochilii de melci
  • 50 gr.de unt
  • 1kg.sare macinata
  • 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin
  • 1/2 lamaie
  • 4=5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

ILIKETOCOOK

ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)

Se pot manca orice fel de melci? Eu, de exemplu, am gradina plina de melci! Astept un raspuns. Multumesc anticipat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Ciolan la cuptor cu garnitura