autor:

Laura S.

» » Prajituri

Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
~~~~aluat~~~~, - 250ml lapte, - 100g zahar, - 25g drojdie proaspata, - 1 ou gr.M, - 120ml ulei vegetal, - 2 lamii-coaja, - 1lc sare, - 650g faina alba de griu, , ~~~~supliment~~~~, - ceva ulei/unt sau marg.rama maestro(ca. 100g), , ~~~~umplutura~~~~, - ca.700g mere rase si bine scurse, (deci dupa ce merele au fost curatite de coaja se scurg bine de zeama si dupa aceea se cintaresc.Din pacate merele mele au fost f.foarte zemoase si am avut ceva ginduri, dar in final a fost totul ok. Deci nu griji, f. mari, daca la portionat se scurge ceva zeama)., - zeama de la cele 2 lamii, - 100g zahar, - 1 pac.praf de budinca de vanilie, - 1 lc scortisoara, - 50g smintina groasa(Creme fraiche), - 50g- 100g nuca macinata(de preferat prajita si zdrobita.Eu am avut o punga de nuca caramelizata desfacuta si pe aceea am folosito)., , ~~~deco/glazura~~~, - 1 ou, - 2 ls lapte, - 100-150g zahar tos de preferinta brun, - zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

~~~~aluat~~~~
Laptele se incalzeste usor(sub 40°c)in jumatate din cantitate se dizolva jumatate din cantitatea de zahar si drojdia.
In intr-un recipient sau in masina de facut piine,se pun jumatate din cantitatea de faina si laptele cu zahar si drojdie, urmate de a doua jumatate de cant. de faina si restul ingredientelor de aluat.
Totul se framinta pina se obtine un aluat omogen,usor maleabil si nelipicios.
Aluatul obtinut se lasa la dospit ca 30 min.
Aluatul obtinut se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei sau infainata, sub forma de dreptunghi cu o gr. de 2-3mm.
Suprafata dreptunghiului din aluat se unge cu un strat foarte subtire din suplimentul de ulei/unt/marg.
1/3 din aluat se impatura peste aluatul propriuzis si se acopera cu cealalta pate din aluat.
Astfel aluatul este de 3 ori suprapus si se reintinde inca odata intr-un dreptunghi cu o gr. de ca. 4mm.
deasupra se presara urmatoarea umplutura;

~~~~umplutura~~~~
Merele ca 1kg, se curata de coaja si se trec prin razatoare si se amesteca imediat cu zeama de lamiie si 50g zahar.Se amesteca totul bine si se scurg bine cu ajutorul unei site sau simplu intre pumni.Dupa ce merele s-au scurs se amesteca cu restul de zahar,scortisoara. smintina si parful de budinca de vanilie.Umplutura e presara peste 2/3 din suprafata aluatului , dupa care acesta se ruleaza incepind de la latura mai lata/lunga.Cu ajutorul unui fir de papiota, se taie felii din rola din aluat umpluta cu o gr. de ca 2,5-3cm si se aseaza pe 1 sau 2 tavi captusite cu hirte de copt.Un oul se amesteca /bate cu 2 ls lapte si se unge suprafata melcisorilor iar deasupra se presara din abundenta zahar tos.Se lasa la dospit ca 30 min, dupa care se coc la ca.180/200°C ca 20-25 min.Pina deasupra primesc gradul de culoare dorit.Dupa ce s-au scos din cuptor, se scot cu grija pe un gratar de bucataie, se pudreaza cu zahr pudra si se pot servii chiar calde, eventual cu ceva frisca sau sos de vanilie, linga o cafea...(din pacate mie mi-a lipsit frisca si sosul de vanilie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Albusurile se bat spuma,se pune zaharul in ploaie,galbenusurile unul cite unul,treptat uleiul,zeama

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu smochine proaspete

Prajitura cu smochine proaspete

Smochinele gata spalate, dupa ce le taiem coditele, se vor felia si fiecare felie se va taia in jumatate. Vom

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Ce frumosi sunt, dar si forte buni!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • ~~~~aluat~~~~
  • - 250ml lapte
  • - 100g zahar
  • - 25g drojdie proaspata
  • - 1 ou gr.M
  • - 120ml ulei vegetal
  • - 2 lamii-coaja
  • - 1lc sare
  • - 650g faina alba de griu
  • ~~~~supliment~~~~
  • - ceva ulei/unt sau marg.rama maestro(ca. 100g)
  • ~~~~umplutura~~~~
  • - ca.700g mere rase si bine scurse
  • (deci dupa ce merele au fost curatite de coaja se scurg bine de zeama si dupa aceea se cintaresc.Din pacate merele mele au fost f.foarte zemoase si am avut ceva ginduri
  • dar in final a fost totul ok. Deci nu griji
  • f. mari
  • daca la portionat se scurge ceva zeama).
  • - zeama de la cele 2 lamii
  • - 100g zahar
  • - 1 pac.praf de budinca de vanilie
  • - 1 lc scortisoara
  • - 50g smintina groasa(Creme fraiche)
  • - 50g- 100g nuca macinata(de preferat prajita si zdrobita.Eu am avut o punga de nuca caramelizata desfacuta si pe aceea am folosito).
  • ~~~deco/glazura~~~
  • - 1 ou
  • - 2 ls lapte
  • - 100-150g zahar tos de preferinta brun
  • - zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumosi sunt, dar si forte buni!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Turta dulce glazurata