Melcisori cu nuca si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -500 g faina
  • -250 ml lapte
  • -1 cub drojdie
  • -1 ou
  • -50 g zahar
  • -80 g unt
  • -putina sare
  • -coaja de portocale
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -200 g nuci macinate
  • -zahar dupa gust( 4-5 linguri)
  • -scortisoara macinata dupa gust (1/2-1 ligurita )
  • Pentru uns foaia inainte de a pune umplutura:
  • -unt topit 1-2 linguri
  • Pentru uns deasupra melcisorii:
  • -1 galbenus + 2-3 linguri smantana

Mod de preparare

Preparare: Framantam un aluat. Il lasam la crescut o ora.

Intr-un castronas amestecam ingredientele pentru umplutura.Rasturnam aluatul crescut pe o suprafata presarata cu faina. Din el intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit.Presaram pe toata suprafata amestecul de nuca, zahar si scortisoara. Apoi rulam cu grija. Taiem ( felii ) melcisori lati de aproximativ 3 cm latime.Ii asezam pe o tava tapetata si ii ungem cu galbenus + smantana. Dam la cuptor pentru 20 de minute.Ii lasam sa se raceasca putin, dupa care ii asezam pe un platou. Sunt excelenti la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise