autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Melcisori cu nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 75 de bucati):, Pentru aluat - 300 g faina, , 2 galbenusuri, , 150 g zahar, , 160 g unt sau margarina., Pentru umplutura: 115 g ciocolata, , 50 g unt, , 115 g samburi de nuca, , esenta de vanilie, , 1/4 lingurita scortisoara + faina pentru planseta.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat fraged din faina, zahar, unt (margarina) si galbenusuri, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la frigider.
Umplutura:
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baia de apa impreuna cu untul.
Se macina nuca cat mai fin si se incorporeaza in ciocolata topita impreuna cu esenta de vanilie si scortisoara pisata.
Se framanta amestecul de ciocolata + nuca cu o treime din aluatul fraged, iar restul de aluat se intinde pe planseta infainata in forma de dreptunghi cu laturile de circa 30 x 40 cm.
Aluatul amestecat cu ciocolata + nuca se intinde si el, tot in forma de triunghi, dar cu laturile ceva mai mici, si se aseaza peste aluatul neted (marginile raman neacoperite).
Se ruleaza aluaturile suprapuse pe lung, se inveleste sulul intr-o folie de plastic si se tine peste noapte la frigider.
A doua zi, se incinge cuptorul la 180°, se taie sulul de aluat in felii groase de 1/2 cm si se aseaza pe rand pe o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se coc 10-12 minute si se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Aluatul Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Intr-un castron mic punem drojdia, o lingura de zahar, o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Fac si eu dar cu nuca si scortisoara. Cam asa arata ai mei.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Cred ca sunt o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 75 de bucati):
  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 160 g unt sau margarina.
  • Pentru umplutura: 115 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 115 g samburi de nuca
  • esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara + faina pentru planseta.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Fac si eu dar cu nuca si scortisoara. Cam asa arata ai mei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciocolata