Melcisori cu nuca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 75 de bucati):
  • Pentru aluat - 300 g faina,
  • 2 galbenusuri,
  • 150 g zahar,
  • 160 g unt sau margarina.
  • Pentru umplutura: 115 g ciocolata,
  • 50 g unt,
  • 115 g samburi de nuca,
  • esenta de vanilie,
  • 1/4 lingurita scortisoara + faina pentru planseta.

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat fraged din faina, zahar, unt (margarina) si galbenusuri, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la frigider.

Umplutura:

Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baia de apa impreuna cu untul.

Se macina nuca cat mai fin si se incorporeaza in ciocolata topita impreuna cu esenta de vanilie si scortisoara pisata.

Se framanta amestecul de ciocolata + nuca cu o treime din aluatul fraged, iar restul de aluat se intinde pe planseta infainata in forma de dreptunghi cu laturile de circa 30 x 40 cm.

Aluatul amestecat cu ciocolata + nuca se intinde si el, tot in forma de triunghi, dar cu laturile ceva mai mici, si se aseaza peste aluatul neted (marginile raman neacoperite).

Se ruleaza aluaturile suprapuse pe lung, se inveleste sulul intr-o folie de plastic si se tine peste noapte la frigider.

A doua zi, se incinge cuptorul la 180°, se taie sulul de aluat in felii groase de 1/2 cm si se aseaza pe rand pe o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se coc 10-12 minute si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise