Melcisori de post cu nuca

Reteta de melcisori de post cu nuca. Melcisori de post cu nuca, reteta simpla, economica si delicioasa. Retete de post. Dulciuri de post.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Melcisori de post cu nuca

Ingrediente

  • Aluat
  • 450 ml apa minerala (sau lapte, in varianta de dulce)
  • 150 gr zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 60 ml ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 750 gr faina
  • Umplutura
  • 300 ml apa
  • 120 gr zahar
  • 6 linguri pesmet
  • 7 linguri nuca macinata
  • 4 linguri cacao amara
  • 1/2 esenta de rom
  • Sirop
  • 5-6 linguri de zahar
  • 700 ml apa
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare

Reteta de melcisori de post cu nuca o am de la mama si o fac si eu destul de des pentru ca este grozav de buna. Se poate face si in varianta de dulce, inlocuind apa minerala cu lapte. Melcisorii sunt deliciosi, pufosi si plini de sirop caramel.

Pregatim aluatul:apa minerala impreuna cu zaharul si un praf de sare se pun pe foc sa se incalzeasca putin si sa se dizolve zaharul. Adaugam si drojdia si lasam sa creasca 5-10 minute. Cand drojdia s-a activat, adaugam esenta, faina putin cate putin si framantam adaugand si uleiul. Formam un aluat moale si elastic pe care il lasam la dospit o ora.

Crema o preparam astfel: zaharul, pesmetul, nucile macinate, cacaoa, apa le punem intr-o craticioara si fierbem 3-4 minute la foc potrivit pana se ingroasa. Lasam la racit si apoi adaugam si esenta de rom.

Cand aluatul a crescut il impartim in doua bucati si intindem cu sucitorul (facalet), doua dreptunghiuri. Impartim pe jumatate si crema si repartizam uniform pe aluat.

Rulam dreptunghiurile, taiem bucati cam de 3 cm fiecare si le punem in tava unsa cu ulei. Mai lasam la crescut vreo 20-30 de minute si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, in jur de 35 minute.

In timp ce melcisorii se coc pregatim siropul: zaharul il caramelizam, apoi adaugam apa calda si fierbem pana se topeste caramelul. Cand s-a mai racorit punem si esenta de rom.

Dupa ce melcisorii s-au copt ii insiropam cat sunt calzi (nu fierbinti). Eu ii las sa se racoreasca in tava apoi torn sirop cu lingura pe fiecare. Sau putem sa-i scufundam pe fiecare in sirop. Incercati si voi reteta de melcisori de post cu nuca, sunt absolut deliciosi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor