Melcisori de post cu nuca

Reteta de melcisori de post cu nuca. Melcisori de post cu nuca, reteta simpla, economica si delicioasa. Retete de post. Dulciuri de post.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Melcisori de post cu nuca

Ingrediente

  • Aluat
  • 450 ml apa minerala (sau lapte, in varianta de dulce)
  • 150 gr zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 60 ml ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 750 gr faina
  • Umplutura
  • 300 ml apa
  • 120 gr zahar
  • 6 linguri pesmet
  • 7 linguri nuca macinata
  • 4 linguri cacao amara
  • 1/2 esenta de rom
  • Sirop
  • 5-6 linguri de zahar
  • 700 ml apa
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare

Reteta de melcisori de post cu nuca o am de la mama si o fac si eu destul de des pentru ca este grozav de buna. Se poate face si in varianta de dulce, inlocuind apa minerala cu lapte. Melcisorii sunt deliciosi, pufosi si plini de sirop caramel.

Pregatim aluatul:apa minerala impreuna cu zaharul si un praf de sare se pun pe foc sa se incalzeasca putin si sa se dizolve zaharul. Adaugam si drojdia si lasam sa creasca 5-10 minute. Cand drojdia s-a activat, adaugam esenta, faina putin cate putin si framantam adaugand si uleiul. Formam un aluat moale si elastic pe care il lasam la dospit o ora.

Crema o preparam astfel: zaharul, pesmetul, nucile macinate, cacaoa, apa le punem intr-o craticioara si fierbem 3-4 minute la foc potrivit pana se ingroasa. Lasam la racit si apoi adaugam si esenta de rom.

Cand aluatul a crescut il impartim in doua bucati si intindem cu sucitorul (facalet), doua dreptunghiuri. Impartim pe jumatate si crema si repartizam uniform pe aluat.

Rulam dreptunghiurile, taiem bucati cam de 3 cm fiecare si le punem in tava unsa cu ulei. Mai lasam la crescut vreo 20-30 de minute si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, in jur de 35 minute.

In timp ce melcisorii se coc pregatim siropul: zaharul il caramelizam, apoi adaugam apa calda si fierbem pana se topeste caramelul. Cand s-a mai racorit punem si esenta de rom.

Dupa ce melcisorii s-au copt ii insiropam cat sunt calzi (nu fierbinti). Eu ii las sa se racoreasca in tava apoi torn sirop cu lingura pe fiecare. Sau putem sa-i scufundam pe fiecare in sirop. Incercati si voi reteta de melcisori de post cu nuca, sunt absolut deliciosi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise