autor:

Morari Oana

» » Dulciuri diverse

Mere Bucovinene

Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2005

Ingrediente
6 mere de marime medie (sau mai multe in functie de diametrul tavii), zahar, margarina/unt, zaharvanilinat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala merele si se incearca scoaterea cotorului fara a taia marul (pe la partea superioara). Merele nu se cojesc de coaja In locul gol din mijlocul marului se pune o lingurita de zahar, un cub de margarina/unt si zaharul vanilinat. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Se servesc reci
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere Bucovinene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu crema de ciocolata

Macarons cu crema de ciocolata

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

3 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Dulciuri diverse
Chec cu stafide si cacao

Chec cu stafide si cacao

Mod de preparare Se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma. Separat, se amesteca galbenusurile

23 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 mere de marime medie (sau mai multe in functie de diametrul tavii)
  • zahar
  • margarina/unt
  • zaharvanilinat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ciocolata de casa