autor:

Andreea_Madalina

» » Dulciuri diverse

Mere coapte

Autor: Andreea_Madalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Madalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2012

Ingrediente
Lista ingrediente: 2 linguri cu zahar, 2 linguri cu unt taiat in bucatele mici, 1/2 de lingurita de scortisoara macinata, 4 mere potrivite ca marime si dulceata pentru servire (se poate servi orice dulceata atata vreme cat este cea inscrisa pe lista preferintelor).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare
Se spala bine merele. Se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, dar nu de tot, pentru ca altfel ar curge umplutura din ele, astfel se scobesc de sus in jos, fara a le elimina codita din fund, astfel se fixeaza mai bine in tava din cuptor.


Apoi se umplu cu bucatele de unt, zahar, scortisoara si abia apoi se asaza intr-o tava termorezistenta, se introduc in cuptorul preincalzit. Se tin in cuptor pana ce devin moi si delicioase. Dupa aceea se servesc cu dulceata.



Pofta buna!


http://ideidelicioase.blogspot.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele

1 vot    2 comentarii
35 min
Prajituri
Tarta cu mere coapte si lavanda

Tarta cu mere coapte si lavanda

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2013

    Minunate!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Lista ingrediente: 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu unt taiat in bucatele mici
  • 1/2 de lingurita de scortisoara macinata
  • 4 mere potrivite ca marime si dulceata pentru servire (se poate servi orice dulceata atata vreme cat este cea inscrisa pe lista preferintelor).

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea_Madalina
Briose cu stafide

Briose cu stafide

Mod de preparare Se pun stafidele intr-un vas adanc si se toarna wisky-ul peste ele, se lasa cateva

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Muffins cu fulgi de ciocolata

Muffins cu fulgi de ciocolata

Incep aceasta reteta prin a va spune ca anul acesta Craciunul a fost pentru mine unul de vis, cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Lebar

Lebar

Se fierb organele in apa cu sare, dupa aceea se dau prin masina de tocat, dar doar dupa ce s-au racit.

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Minunate!*****

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Baclava inghetata