Reteta postata pe: 08 mai 2009
Ingrediente
4 mere mari galbene sau rosii, 80 gr dulceata cirese amare, 2 linguri de marmelada de portocale, 1 lingura de stafide, migdale taiate, 2 linguri de rom, 2 linguri de zahar, o bucatica de unt, migdale
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se spala bine merele si li se scoate miezul. Punem toate ingredientele - ciresele amare, marmelada, stafidele, migdalele, intr-un vas si pasam bine. Umplem merele cu amestecul pregatit si punem in oala sub presiune cu o jumatate de pahar cu apa, untul si zaharul. Acoperim si lasam 7 minute dupa primul fluier.
Scoatem merele din oala sub presiune si apoi lasam siropul sa fiarba pana devine consistent. Cand este gata siropul stropim peste mere. Pot fi servite usor calde, presarate cu scortisoara pudra si garnisita cu migdale.
Pot fi pregatite si la cuptor, insa dureaza mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte I" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intr-un bol amestecam zaharul, nucile, stafide si ghimbirul.
Merele se spala, se taie partea de
6 voturi
1 comentariu
2h 5 min
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un
2 voturi
3 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009
Da! Bun; eu prepar altfel.