autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere coapte I

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
4 mere mari galbene sau rosii, 80 gr dulceata cirese amare, 2 linguri de marmelada de portocale, 1 lingura de stafide, migdale taiate, 2 linguri de rom, 2 linguri de zahar, o bucatica de unt, migdale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala bine merele si li se scoate miezul. Punem toate ingredientele - ciresele amare, marmelada, stafidele, migdalele, intr-un vas si pasam bine. Umplem merele cu amestecul pregatit si punem in oala sub presiune cu o jumatate de pahar cu apa, untul si zaharul. Acoperim si lasam 7 minute dupa primul fluier.
Scoatem merele din oala sub presiune si apoi lasam siropul sa fiarba pana devine consistent. Cand este gata siropul stropim peste mere. Pot fi servite usor calde, presarate cu scortisoara pudra si garnisita cu migdale.
Pot fi pregatite si la cuptor, insa dureaza mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte I" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Se spala merele, se scobesc in mijloc, iar in scobitura se introduce dulceata sau gem, scortisoara,

49 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Mere coapte lipicioase

Mere coapte lipicioase

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus. Pune

10 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Da! Bun; eu prepar altfel.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 mere mari galbene sau rosii
  • 80 gr dulceata cirese amare
  • 2 linguri de marmelada de portocale
  • 1 lingura de stafide
  • migdale taiate
  • 2 linguri de rom
  • 2 linguri de zahar
  • o bucatica de unt
  • migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

22 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Da! Bun; eu prepar altfel.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatita cu mere la cuptor