autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere coapte I

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
4 mere mari galbene sau rosii, 80 gr dulceata cirese amare, 2 linguri de marmelada de portocale, 1 lingura de stafide, migdale taiate, 2 linguri de rom, 2 linguri de zahar, o bucatica de unt, migdale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala bine merele si li se scoate miezul. Punem toate ingredientele - ciresele amare, marmelada, stafidele, migdalele, intr-un vas si pasam bine. Umplem merele cu amestecul pregatit si punem in oala sub presiune cu o jumatate de pahar cu apa, untul si zaharul. Acoperim si lasam 7 minute dupa primul fluier.
Scoatem merele din oala sub presiune si apoi lasam siropul sa fiarba pana devine consistent. Cand este gata siropul stropim peste mere. Pot fi servite usor calde, presarate cu scortisoara pudra si garnisita cu migdale.
Pot fi pregatite si la cuptor, insa dureaza mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte I" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu dovleac copt si mere coapte

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora. Daca este fad la gust se va

5 voturi    4 comentarii
2h 25 min
Torturi
Cotlet cu cascaval si mere coapte

Cotlet cu cascaval si mere coapte

Am bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Da! Bun; eu prepar altfel.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 mere mari galbene sau rosii
  • 80 gr dulceata cirese amare
  • 2 linguri de marmelada de portocale
  • 1 lingura de stafide
  • migdale taiate
  • 2 linguri de rom
  • 2 linguri de zahar
  • o bucatica de unt
  • migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Da! Bun; eu prepar altfel.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta cu branza si stafide