autor:

» » Dulciuri diverse

Mere coapte I

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
4 mere mari galbene sau rosii, 80 gr dulceata cirese amare, 2 linguri de marmelada de portocale, 1 lingura de stafide, migdale taiate, 2 linguri de rom, 2 linguri de zahar, o bucatica de unt, migdale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala bine merele si li se scoate miezul. Punem toate ingredientele - ciresele amare, marmelada, stafidele, migdalele, intr-un vas si pasam bine. Umplem merele cu amestecul pregatit si punem in oala sub presiune cu o jumatate de pahar cu apa, untul si zaharul. Acoperim si lasam 7 minute dupa primul fluier.
Scoatem merele din oala sub presiune si apoi lasam siropul sa fiarba pana devine consistent. Cand este gata siropul stropim peste mere. Pot fi servite usor calde, presarate cu scortisoara pudra si garnisita cu migdale.
Pot fi pregatite si la cuptor, insa dureaza mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte I" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere coapte la slow cooker Crock Pot

Mere coapte la slow cooker Crock Pot

Intr-un bol amestecam zaharul, nucile, stafide si ghimbirul. Merele se spala, se taie partea de

6 voturi    1 comentariu
2h 5 min
Slow Cooking
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un

2 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Da! Bun; eu prepar altfel.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 mere mari galbene sau rosii
  • 80 gr dulceata cirese amare
  • 2 linguri de marmelada de portocale
  • 1 lingura de stafide
  • migdale taiate
  • 2 linguri de rom
  • 2 linguri de zahar
  • o bucatica de unt
  • migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

24 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Da! Bun; eu prepar altfel.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada turceasca