Mere coapte in aluat special

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 mere mici
  • 75g zahar
  • 30g stafide
  • scortisoara Aluat-200g branza dulce de vaci
  • 180g margarina sau unt
  • 250g faina
  • 1 ou
  • 50g zahar pudra

Mod de preparare

Merele spalate si curatate de coaja se golesc de seminte ,si se umplu cu stafide si zahar amestecat cu scortisoara. Se framanta un aluat fin din faina,branza,margarina ,ou si putina sare.Se intinde o foaie ,se taie in patrate suficient de mari ptr. a imbraca un mar.Se ung marginile cu ou si se lipesc acoperind marul.Se pune pe fiecare mar o rondea mica de aluat,se cerne zahar pudra deasupra si se coc in cuptorul incins,la foc moderat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise