autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Pasta de mere conservata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
5 kg mere, 1 kg zahar, coaja de la 3 lamai, zeama unei lamai, 5 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite scortisoara macinata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Merele decojite, date pe razatoare (sau pe robot), se incorporeaza cu celelalte ingrediente, se lasa pe flacara pana scade zeama lasata. Se amesteca pentru a nu se prinde de fund.
Asez in borcane, capsez si sterilizez o jumatate de ora la cuptor. Invelesc in paturi, las pana a doua zi. Folosesc iarna pasta de mere pentru prajituri.
Pasta se pastreaza foarte bine si la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mere conservata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Se pun 2l de apa la fiert peste care se adauga zahar+sare+otet+foi de dafin+boabe de piper+boabe

10 voturi    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Se spala bine fiecare ardei iute si se lasa la scurs apoi se aseaza in borcane. Turnam otet peste

9 voturi    6 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

    E foarte bine şi aşa cum faci tu. Eu am ras merele, le-am amestecat cu scorţişoara şi le-am pus în borcane de 800 cu sucul lasat de ele. Nu am pus zahăr deloc, nu le-am fiert, doar le-am sterilizat în cuptor. Mai am si acum de anul trecut.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Este o reteta buna de conservare a merelor pentru prajituri.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 kg mere
  • 1 kg zahar
  • coaja de la 3 lamai
  • zeama unei lamai
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 3 lingurite scortisoara macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

E foarte bine şi aşa cum faci tu. Eu am ras merele, le-am amestecat cu scorţişoara şi le-am pus în borcane de 800 cu sucul lasat de ele. Nu am pus zahăr deloc, nu le-am fiert, doar le-am sterilizat în cuptor. Mai am si acum de anul trecut.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti cu gogonele murate pentru iarna