autor:

paviasi

» » Dulciuri diverse

Mere cu rozmarin

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
Pt 4 portii:, Mere rosii,mari 6 bucati, Unt 0,100kg, Calvados sau rachiu de mere 0,025 L, Vin rosu 0,100 L, Zahar 0,150kg, 1 crenguta de rozmarin, 1 baton de scortisoara, 4 cupe de inghetata

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Merele se spala,se curata de cotoare,se taie cuburi medii
Preparare:
Se pune untul la topit intr-o tigaie,rozmarinul,scortisoara si merele cuburi.Cand se inmoaie pe jumatate merele se pune calvadosul sau rachiul de mere.Scoateti merele din tigaie si formati sosul in tigaie,adaugand vinul si zaharul.Lasati sa se topeasca si sa se reduca sosul.Amestecati din nou cu merele si mai lasati un minut pe foc.
Servire:
Montati merele cu putin sos pe farfurie,peste ele puneti o cupa de inghetata,decorati cu o frunza de menta si serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu pere, mere si morcov

Tarta cu pere, mere si morcov

In bolul de la mixer punem faina, zahar, sarea, untul, galbenusul si apa. Si amestecam la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Delicios.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Delicioase!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • Mere rosii,mari 6 bucati
  • Unt 0,100kg
  • Calvados sau rachiu de mere 0,025 L
  • Vin rosu 0,100 L
  • Zahar 0,150kg
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 cupe de inghetata

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu mousse de ciocolata si sos de cirese/zmeura