autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere cu scortisoara si alune

Autor: Matac Roxana Claudia (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Matac Roxana Claudia (Bucatar)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2006

Ingrediente
1 kg mere, scortisoara, 300 g zahar (sau miere), alune (sau nuci)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, ses scobesc de samburi dupa care se taie rondele. Se aseaza intr-o tava sau vas de yena si se pune scortisoara.
Se incalzeste 1/2 l apa in care se dizolva zaharul sau mierea si se toarna in vasul cu mere. Deasupra se aseaza alune pisate (sau nuci). Se lasa la cuptor pana se fragezesc merele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere cu scortisoara si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti scotieni

Biscuiti scotieni

Punem toate ingredientele in bol si amestecam bine cu mana. Daca aluatul nu se dezlipeste usor de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Curatam si pregătim ananasul . Taiem in 3-4 felii groase şi scoatem partea lemnoasa din mijloc. Se

2 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • 300 g zahar (sau miere)
  • alune (sau nuci)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tartă cu căpșuni