autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere cu scortisoara si alune

Autor: Matac Roxana Claudia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Matac Roxana Claudia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2006

Ingrediente
1 kg mere, scortisoara, 300 g zahar (sau miere), alune (sau nuci)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, ses scobesc de samburi dupa care se taie rondele. Se aseaza intr-o tava sau vas de yena si se pune scortisoara.
Se incalzeste 1/2 l apa in care se dizolva zaharul sau mierea si se toarna in vasul cu mere. Deasupra se aseaza alune pisate (sau nuci). Se lasa la cuptor pana se fragezesc merele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere cu scortisoara si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi treptat

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Trufe cu dovleac

Trufe cu dovleac

Dovleacul ras pe razatoarea mica se caleste cu o lingura de zahar,din cele 40 de grame. Merele se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • 300 g zahar (sau miere)
  • alune (sau nuci)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu bezea de lamaie