autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mere cu varza rosie si slanina

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2006

Ingrediente
( pentru 4 persoane):1kg. varza rosie, 300gr. ceapa taiata rondele, 1/4 l. vin rosu dulce,3 foi de dafin,1lingurita chimen pisat,3 cuisoare, 1lingura condimente combinate,2 linguri otet balsamic,, 100gr.afine(pot sa fie si din conserva),sare, piper, 4 mere,200gr. sunca presata taiata felii, 2 linguri de unt pentru gatit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Varza rosie se spala, se taie in doua,se taie cotorul si se taie foarte fin.Se amesteca varza cu ceapa taiata rondele si se caleste 5min.in 2 linguri de unt.Se adauga vinul, foile de dafin,chimenul,cuisoarele, condimentele si otetul.Pe foc mic, cca. 40min.se calesc impreuna,apoi se adauga 2/3 din cantitatea de afine si se condimenteaza cu sare si piper.Se scot foile de dafin si varza se scoate si se aseaza in 4 forme rezistente la foc.Se spala merelesi cu dispozitivul cilindric scoatem semintele.Pe fiecare portie punem un mar.Restul de afine se amesteca cu sunca taiata cubulete si umplem merele. Punem formele pe o tava si coacem , in cuptor preincalzit, acoperite cu folie, 40min.la 200gradeC. Dupa 30min. de coacere, se ia folia de pe forme si se continua coacerea inca 10min.Preparatul se serveste cu cartofi prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere cu varza rosie si slanina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema cu sfecla si dovleac

Supa-crema cu sfecla si dovleac

1. Ceapa se taie marunt si se caleste putin in 2 linguri ulei. 2. Se adauga restul legumelor taiate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovleac fiert

Dovleac fiert

Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute,

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • ( pentru 4 persoane):1kg. varza rosie
  • 300gr. ceapa taiata rondele
  • 1/4 l. vin rosu dulce,3 foi de dafin,1lingurita chimen pisat,3 cuisoare
  • 1lingura condimente combinate,2 linguri otet balsamic,
  • 100gr.afine(pot sa fie si din conserva),sare
  • piper
  • 4 mere,200gr. sunca presata taiata felii
  • 2 linguri de unt pentru gatit

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
mancare de varza