Varza rosie se spala, se taie in doua,se taie cotorul si se taie foarte fin.Se amesteca varza cu ceapa taiata rondele si se caleste 5min.in 2 linguri de unt.Se adauga vinul, foile de dafin,chimenul,cuisoarele, condimentele si otetul.Pe foc mic, cca. 40min.se calesc impreuna,apoi se adauga 2/3 din cantitatea de afine si se condimenteaza cu sare si piper.Se scot foile de dafin si varza se scoate si se aseaza in 4 forme rezistente la foc.Se spala merelesi cu dispozitivul cilindric scoatem semintele.Pe fiecare portie punem un mar.Restul de afine se amesteca cu sunca taiata cubulete si umplem merele. Punem formele pe o tava si coacem , in cuptor preincalzit, acoperite cu folie, 40min.la 200gradeC. Dupa 30min. de coacere, se ia folia de pe forme si se continua coacerea inca 10min.Preparatul se serveste cu cartofi prajiti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii