Cand am vazut modul acesta de "invelire" a merelor si cat de frumos au iesit mi-am zis ca trebuie neaparat sa le incerc. Este un desert relativ usor de facut, mai migaloasa fiind partea cu infasuratul merelor. Vi-l recomand...este un dulce delicios!
Cantitatile nu sunt fixe, depinde cate mere doriti sa faceti. Eu le-am pus "la ochi".
Intr-un vas topim untul, adaugam o lingura de zahar si miezul de nuca. Punem si putina scortisoara. Tinem focul mic si amestecam pana se caramelizeaza un pic.
Curatam merele de coaja si de cotor (aveti grija la manuirea cutitului ). Cu ajutorul unei felii de lamaie "ungem" merele pentru a nu se oxida. Facem un amestec din zahar si scortisoara prin care vom tavali merele.
Aluatul il intindem cu sucitorul, taiem fasii potrivite si incepem sa infasuram marul cu grija si rabdare.
In interiorul merelor punem miezul caramelizat. Incercati ca miezul sa fie mai marunt ca sa intre cat mai mult in mar.
Tot din aluat facem si frunzulite merelor noastre. Le punem in tava pe hartie de copt si le ungem bine cu ou.
Le coacem in cuptorul bine incins. Cand s-au rumenit le putem scoate din cuptor.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii