autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

MERE IN ALUAT

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Faina - 250g, Oua - 4, Lapte - 250ml, Ulei - 125ml, Zahar - 75g, Zahar pudra - 100g, Mere - 1kg, Sare - 5g

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Din faina, oua, zahar si sare se prepara o coca de clatite, care se subtiaza cu lapte.

Merele se curata, se scot semintele, se taie felii si se trec prin compozitia de mai sus. Se prajesc in uleiul fierbinte. La servire, se presara pe deasupra zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "MERE IN ALUAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere in aluat

Mere in aluat

Cand am vazut modul acesta de "invelire" a merelor si cat de frumos au iesit mi-am zis ca trebuie

5 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu aluat de clătite

Tort de mere cu aluat de clătite

Am pregătit merele ca la plăcinta de mere: - am spălat merele, le-am curăţat de coajă, -

6 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Sunt foart bune!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Trebuie incercata reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Faina - 250g
  • Oua - 4
  • Lapte - 250ml
  • Ulei - 125ml
  • Zahar - 75g
  • Zahar pudra - 100g
  • Mere - 1kg
  • Sare - 5g

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Sunt foart bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane Raffaello