autor:

lucica mihaila

» » Aluaturi si Foietaje

Mere in halat

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
6 mere, 2 oua, 2 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, 100 ml. apa, 200 g. faina, 1 fiola rom, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita scortisoara, un praf de sare, ulei pentru prajit, zahar pudra vanilat pentru pudrat la final

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu lingura, alternand cu albusul spuma. Inlaturati cotorul si coaja de la mere si le taiati rondele. Picurati peste ele fiola de rom, le dati prin aluat si le prajiti in ulei incins pe ambele parti. Le scoateti pe hartie absorbanta si le pudrati cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in halat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Ștrudel de mere

Ștrudel de mere

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se framinta un aluat ca pentru pine.Merele se spala,curata si se dau pe razatoare,se calesc cu zaharul.Dupa

11 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu reteta deoarece mi s-a parut foarte usoara. Intr-adevar este simpla si foarte gustoasa. Ce am schimbat de la original: - am dat feliile de mar pe jumatate pentru ca nu am putut sa scot mijlocul; - am pus doar 150 g faina. A fost suficient.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Bune merele tale.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Gustoase!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Multumesc Anca pentru aprecieri. Ma simt foarte bine ca de aici din tara am putut sa-ti aduc o unda de fericire. Si eu am stat 2 luni in Franta si am avut mare noroc cu prietenii care mi-au fost alaturi. Succees in activitatea ta pe Gustos!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Am dat un vot de 5* ca mie imi place mult tot ce e cu fructe,si mi au placut si pozele si reteta,usor de realizat si gustoasa!! O zi plina de bucurii!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Rapid si gustos

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Scuze dar unde a vazut Gabriela ca se scurg o ora si jum ca eu am citit reteta de 2 ori si nu am vazut nimic .Despre reteta arata bine sunt usor de preparat si sigur sunt gustoase

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Acum depinde cât de rapidă eşti, eu care mă mişc ca melcul le-aş face tot ântr-o oră şi jumătate. Foarte bune!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      o reteta usoara si ieftina!

    • Fara foto

      Lucica Mihaila , 10 decembrie 2009

      Multumesc pentru aprecieri Gabriela. Timpul de pregatire oscileaza in functie de numarul de feliute de mar, de cat le lasi pe servetel la scurs de ulei, ele se pudreaza in final numai dupa ce se racesc, altfel zaharul pudra se va topi. Daca excluzi acesti timpi reteta dureaza mai putin, depinde ce pretentii ai !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Un deliciu...Eu le prepar mai simplu,le dau printr-un aluat de clatite mai gros,scortisoara si zahar vanilat...

    • Fara foto

      Gabriela , 10 decembrie 2009

      Nu inteleg de ce se scurge o ora jumate pana sunt gata.Totusi, sunt niste mere.Arata grozav, la asta nu comentez!

    • Fara foto

      monik , 10 decembrie 2009

      cred k fac si eu azi

    • Fara foto

      nona , 10 decembrie 2009

      delicioase cred ca sunt!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 6 mere
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 100 ml. apa
  • 200 g. faina
  • 1 fiola rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat la final

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

14 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune merele tale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)