Intr-un bol se amesteca faina cu sarea. Se adauga ouale, 1 lingura ulei, laptele si apa si se amesteca bine. Aluatul ar trebui sa fie suficient de tare incat sa se prinda de mere si sa le acopere.Daca aluatul este prea subtire, se mai poate adauga faina. Daca aluatul nu se lipeste de mere, acestea se tavalesc prin putina faina.
Intr-o tigaie se pune ulei incat sa acopere 2,5 cm din inaltimea tigaii si se incalzeste la 190 grade.
Se dau feliile de mar prin aluat si se pun cate 4-5 felii la prajit. Se prajesc pana capata o nuanta aurie pe o parte si apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa pana capata o nuanta maronie. Se scot din tigaie si se scurg pe un servet. Se amesteca scortisoara cu zaharul si se presara peste feliile proaspat prajite, inainte de servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii