Intr-un bol se amesteca faina cu sarea. Se adauga ouale, 1 lingura ulei, laptele si apa si se amesteca bine. Aluatul ar trebui sa fie suficient de tare incat sa se prinda de mere si sa le acopere.Daca aluatul este prea subtire, se mai poate adauga faina. Daca aluatul nu se lipeste de mere, acestea se tavalesc prin putina faina.
Intr-o tigaie se pune ulei incat sa acopere 2,5 cm din inaltimea tigaii si se incalzeste la 190 grade.
Se dau feliile de mar prin aluat si se pun cate 4-5 felii la prajit. Se prajesc pana capata o nuanta aurie pe o parte si apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa pana capata o nuanta maronie. Se scot din tigaie si se scurg pe un servet. Se amesteca scortisoara cu zaharul si se presara peste feliile proaspat prajite, inainte de servire.
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii