autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere umplute cu arpacas si fructe uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g arpacas, , 4 mere (circa 700 g), , 20 g margarina, , zeama de la 1/2 de lamaie, , 100 g caise uscate, , 50 g prune uscate, , 50 ml apa, , 2 linguri fistic, , 2 linguri miere, , 2 linguri nuci.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe arpacasul circa o ora in apa multa, se scurge si se pune deoparte.
Se spala merele, se taie capacelul, se scobesc cu grija, iar miezul se taie cubulete, se caleste in margarina si se stinge cu zeama de lamaie.
Caisele, prunele si nucile taiate marunt se incorporeaza - impreuna cu apa - in miezul de mere si se lasa sa fiarba incet aproximativ 10 minute.
Se adauga si arpacasul fiert, se amesteca bine si se umplu merele. Se ung de jur imprejur cu miere si se coc circa 15 minute in cuptorul incins la 170ş.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu arpacas si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Croissant cu nuttela si nuca

Croissant cu nuttela si nuca

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Strudel cu visine

Strudel cu visine

Se scot simburii din visine si se pun la scurs cind sunt scurse se amestaca cu zaharul si cu grisul

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g arpacas
  • 4 mere (circa 700 g)
  • 20 g margarina
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 100 g caise uscate
  • 50 g prune uscate
  • 50 ml apa
  • 2 linguri fistic
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri nuci.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere cu crema de ciocolata