autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere umplute cu arpacas si fructe uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g arpacas, , 4 mere (circa 700 g), , 20 g margarina, , zeama de la 1/2 de lamaie, , 100 g caise uscate, , 50 g prune uscate, , 50 ml apa, , 2 linguri fistic, , 2 linguri miere, , 2 linguri nuci.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe arpacasul circa o ora in apa multa, se scurge si se pune deoparte.
Se spala merele, se taie capacelul, se scobesc cu grija, iar miezul se taie cubulete, se caleste in margarina si se stinge cu zeama de lamaie.
Caisele, prunele si nucile taiate marunt se incorporeaza - impreuna cu apa - in miezul de mere si se lasa sa fiarba incet aproximativ 10 minute.
Se adauga si arpacasul fiert, se amesteca bine si se umplu merele. Se ung de jur imprejur cu miere si se coc circa 15 minute in cuptorul incins la 170ş.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu arpacas si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Deliciu cu cirese

Deliciu cu cirese

1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g arpacas
  • 4 mere (circa 700 g)
  • 20 g margarina
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 100 g caise uscate
  • 50 g prune uscate
  • 50 ml apa
  • 2 linguri fistic
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri nuci.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite umplute cu miere si nuca