autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere umplute cu arpacas si fructe uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g arpacas, , 4 mere (circa 700 g), , 20 g margarina, , zeama de la 1/2 de lamaie, , 100 g caise uscate, , 50 g prune uscate, , 50 ml apa, , 2 linguri fistic, , 2 linguri miere, , 2 linguri nuci.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe arpacasul circa o ora in apa multa, se scurge si se pune deoparte.
Se spala merele, se taie capacelul, se scobesc cu grija, iar miezul se taie cubulete, se caleste in margarina si se stinge cu zeama de lamaie.
Caisele, prunele si nucile taiate marunt se incorporeaza - impreuna cu apa - in miezul de mere si se lasa sa fiarba incet aproximativ 10 minute.
Se adauga si arpacasul fiert, se amesteca bine si se umplu merele. Se ung de jur imprejur cu miere si se coc circa 15 minute in cuptorul incins la 170ş.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu arpacas si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu budinca de ciocolata si cu vanilie

Biscuiti cu budinca de ciocolata si cu vanilie

Se pregateste budinca de ciocolata si cea de vanilie conform instructiunilor adaugand zahar si cat

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Omleta cu bezea

Omleta cu bezea

O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin,

13 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g arpacas
  • 4 mere (circa 700 g)
  • 20 g margarina
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 100 g caise uscate
  • 50 g prune uscate
  • 50 ml apa
  • 2 linguri fistic
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri nuci.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere si aluat fraged